josef mengele

entry79 galeri
    1.
  1. hitler döneminin en ünlü bilim adamı.kendisinin faşist rejim içinde birçok görevleri olmuştur ve ayrıca birçok ta acımasız deneyler yapmıştır.dünya tarihine yaptığı tek katkı genetik bilimini keşfetmesidir.bu yüzden de ne kadar faşist olduğu için kabul edimek istenmese de josef mengele genetik biliminin babasıdır.

    kendisinin faşist rejim içindeki en önemli görevi en büyük nazi toplama kampı olan ausschwitz toplama kampında gelen insanların krematoryuma götürülüp yakılmasına ya da çalışma kampına gönderilip çalıştırılmasına karar vermesiydi.toplama kampına gelen yahudiler camdan bir oda içine kapatılıyorlardı ve doktor mengelenin gözlemleri bu noktada başlıyordu.bir el hareketiye insanlar gaz odalarına gönderilirdi.daha kaslı yapıda ya da daha çevik insanları da çalışma kamplarına (bkz: konzentrationslager)gönderirdi.çok nadir olmakla beraber hoşuna giden farklı davranıştaki veya görünüşteki insanlar varsa bunları da bilimsel çalışmalarında kullanmak üzere ayırırdı.tüm bunları yaparken de yüzünde devamlı olarak tatlı bir gülümseme vardı.yani kimse ne zaman ne yapacağını pek kestiremezdi.

    kendisi ikizler üzerinde acımasız deneylerde bulunmuş,kardeşlerden birini ağaca çarparken diğerinin ne tepki vereceğini ölçmüştür.bunun yanı sıra insanların ten ve göz renklerini sıvılar enjekte ederek değiştirip bir alman prototipi yaratmaya çalışmış,bu yolda başarılı olamadığı gibi binlerce de insanın ölümüne malolmuştur.

    ikinci dünya savaşının bitip nazi almanyasının dağılmasından sonra brezilyaya kaçmış,orada açlık ve sefalet içinde ölmüştür.

    kendisi her ne kadar cani doktor olarak suçlansa da yaptığı acımasız deneyler genetik biliminin önünü açmış ve günümüzdeki birçok buluşun da temelini oluşturmuştur.

    ayrıca bir gereksiz bilgi deposu olarak şunu da söyleyeyim içimde kalmasın:kendisinin en çok sevdiği masal pamuk prenses ve 7 cücelerdir.bu nedenle cücelere karşı özel bir ilgisi vardır ve kendisine gelen yahudi cücelerini de gaz odalarına göndermek yerine orda burda süründürterek ve çalışmalarının bazılarında kullanarak hiç değilse onlara bir yaşama şansı tanımıştır.
    19 ...