Olmadığı düşünülen ama içine girmedikçe bilinmeyen yan etkilerdir.
Efendi ve aile terbiyesi almış kişi, olması gerekenden daha hassas veya insanlara göstermesi gerekenden daha fazla tevazu gösteren kişidir. Bu tarz kişiler genelde sevilir; çocuklara, kardeşlere, bazen erkek arkadaşlara örnek olarak gösterilir. Kibarlık ve soğukkanlı davranışn çözüm olabildiği konularda bu kişiler kendilerini önlerindeki problemden kurtarabilirler. Salaklık yapmadıkça başları belaya da girmez, huzurlu bir yaşam sürüp giderler.
Ama olay birtakım risklerin alınması gerektiği veya bir insan topluluğunun içinden sıyrılmaya geldi mi durum birden aleyhe değişebilir. Çünkü bu kişilere büyüklerinin yanında konuşmaması gerektiği tembihlenir, canı oyun oynamak istediğinde uslu uslu yerine oturması bir kural olarak dikte ettirilir.
Varsayılan modu formel dilde konuşmak, karşısındakine öncelik tanımak veya aklından geçirdiği cümlelerin karşı tarafı olumsuz etkilemeyecek olanlarını söylemek üzerine hayatı kurulmuş olan efendi bünyenin samimi ve rahat davranıp hareket etmesi, aklına geleni hemen uygulaması veya dile getirmesi, birisini ezip geçerek kendisini ön plana çıkartması mümkün olamayacaktır. Bu yüzden de bünye kendi kendini yer durur zaman zaman, dünya çirkeflik ve kabalıkla da olsa harekete geçebilenlerin dünyasıdır çünkü.