sözlüklerde genel bir hava vardır; yazarlar birbirlerine ayar vermek için karşı tarafın başlığının olur olmadık girdiler yazarlar, gereksiz polemikler çıkartırlar. ancak buna karşın kimi zaman doğruların da söylenmesi için doğrudan bir cephe alma ve cevap yazma gerekiyor sanırım. ya da en azından başkasının yazdıklarını doğru bir biçimde yorumlama gerekiyor.
öncelikli verili yapının size sunduğu karşılıklı atışma ortamını bırakmakta fayda var. açmak gerekirse; basmakalıp ve birbirine benzer bir biçimde yazılmış, aslında birinden farkı olmayan orta oyunlarının yazılmasının bir manası yok. burada bir örneğini çok güzel görüyoruz. verilen bir örnekten yola çıkarak "iran ve müslümanlık" bağlantısını kurabilenler hemen demogojinin alasını yaparak ortaya çıkıyor. üstüne üstelik hızını alamayarak kendi değerlerine saldırıldığını iddia edebiliyor gene aynı kişiler. asıl can sıkıcı olması gereken bu sanırım. zira; ortada var olmayan bir şeyi varmış gibi gösterirseniz ya yalancısınızdır ya da okuduğunuzu anlamadığını için ciddi konsantrasyon sorunu çekiyorsunuz demektir.
biraz beyin çalıştırmakta fayda var demişti ve eklemek gerekiyor: sadece beyin çalıştırmak değil aynı zamanda okuduğunu da, yazdığını da iyi yorumlamak gerekiyor. yoksa komik duruma düşebiliyorsunuz. verili bir bilgiyi hakaret olarak algılayıp "benim değerlerime saldırıyorlar" deme ihtimalini siz normal bir durum olarak görüyorsanız orası sizin bileceğiniz iş.