sosyal medyada tepkiler olmasaydı, bu rezalet paylaşılmasaydı, sosyal medya yasaklanmış olsaydı ne olurdu sizce?
daha önce de bu tür sayısız rezaletler hukuk adına adalet kavramını yok edecek kararlar için bakınız vermeye gerek yok.
hele ki sosyal yapı açısından rezaletin ötesi facia olan durumlarda...
özellikle devletin, okulların, bakanlıkların, yerel yönetimlerin, basın-yayın organlarının bir olarak adeta kamu spotu yapacağı bu tür tecavüz, taciz olaylarında her köşe-sokak başına, okul duvarları okul kapılarına, toplu taşıma duraklarına tabela asıp, caddelerde billboardlarda, sınıfta öğretmenlere, sağlık ocaklarında doktorların muayeneye gelen annelere taciz ve tecavüzlere karşı çocukların kadınların kızların korunması için yapılması gerekenler diye örnek verilecek olaylara...
hırsızlık, yolsuzluk, sahtekarlık, dolandırıcılık, rüşvet, iltimas, görevi kötüye kullanma, vb olaylarında kişilerin kendisini koruması için örneklerle anlatılması gereken...
bunun gibi sayısız rezaletler facialara karşı toplumsal bilinç hassasiyet uyandırılması gerekirken durumlarda bu yaşanan insanlığa sığmayan suçlar hakkında getirilen haber yapılmasına yasak, paylaşılmaya yasak, yorum-eleştirellere yasak, tv yayın organlarında sosyal medyada konuşulması-tartışılmasına izin verilmemesi insanların bilgi alması ve bunlara karşı bilinç oluşturmasına engel olacak kararları neden insanlar tartışamıyor?
en az 10 yıl hapis cezası gerektiren eylemi gerçekleştiren suç makinelerinin serbest kalması bir facia.
asıl facia sosyal medya vb ortamlarda gerçekleştirilen tepkilerle kamuoyu baskısıyla yeniden bu insanların tutuklanması başka bir facia.
her şey ortada, yeni delil mi bulundu? görüntü yoktu da yeni mi elinize geçti? failler bilinmiyordu da şimdi mi kesin kimlik doğrulaması yapıldı?
ne oldu?
bir hukuk sisteminde hukuk olan bir düzende asla bu olamaz.
olursa ya bunu serbest bırakan hakim cübbesini çıkarsın, ya bunu sonra tutuklayan hakim cübbesini çıkarsın.
bakan mı hsk mı kim yetkili ise bu vb toplum vicdanını yaralayan kararları çıkıp "şunun için bırakıldı, bunun için tekrar tutuklandı. pardon" diye açıklamalı.
unutmadan...
adalet bakanlığının adını "türkiye cumhuriyeti adalet ve sosyal medya bakanlığı" olarak değiştirelim.
ya da hakimler savcılar kurulu yetersizse sosyal medya kurulu diye bir kontrol mekanizması kuralım.