atatürkün hızlı okuma tekniğine hakim olduğu bilinen bir gerçek. sayıya takılmam fakat oldukça iyi bir okur olduğu aşikar. lakin mesele bu değil. milliyetçi devletçi toplumcu bir yönetim sergilemesine rağmen ardından gelen bizlerin atatürkün ülkesini yönetme anlayışına ve tutumuna ne kadar sahip çıkıp çıkmadıkları. esas üzerinde durulması gereken mesele bu. üstelik bunu kimse de dillendirmiyor. niye peki? asıl konuşulması gereken konu bu olduğu halde niye biz bunu konuşmuyoruz da saçma sapan gündemlerle habire aptalca tartışmaların içine giriyoruz??
türkiye bugün atatürk devri ve dönemi çizgisinde değil. batıya her şeyiyle teslim olmuş vaziyette. ekonomisinden siyasetine, kültüründen gündelik yaşamına varıncaya kadar. işte bu çok acı bir gerçek. batı bizi tam anlamıyla çepeçevre kuşatmış vaziyettedir. bunu hiç kimse inkar edemez. edemez...
uygarlık ve medeniyet demek, batının kontrolünde ve güdümünde her şeyiyle dışa bağımlı, ekonomisi kültürü sanatı batıya hizmet eden, sermayesi ile bizi kontrol eden bir güce teslim olmak demek mi? hayır...
demokrasi, ülkenin sermayesinin yabancılara dışarıya hizmet etmesi mi? hayır. ülkenin tüm ticaretinin batıya aktarılması mı? hayır. bu mu medeni dünya entegrasyonu? hayır. bu olsa olsa emperyalizmin kölesi olmaktır. senin kağıt üzerinde hukuk demokrasi ve özgür hür bağımsız bir devlet olmanın bi anlamı yoktur..
paraya bak. para nereye gidiyor? onu söyle bana. nasıl soyulduğumuzu anlat bana. hikayeyi nasıl olsa insta da anlatırsın..
bu meseleyle dini konuları kıyaslamak ise hiç alakası olmayan bir durum. kaldı ki, son iki yüz yıldır Türk toplumu dinden uzak batıya yakın kolaycı tembel menfaatperest taklitçi materyalist ve milliyetçilikten ve dinden ve dindarlıktan fersah fersah uzak. bu durumun da atatürkle cumhuriyetle ve devletle de bir alakası yok. ülke insanları batıyı ve batılı yaşamı bir bok zannediyor. millet çıktığı yumurtanın kabuğunu beğenmiyor. gereksiz yersiz ve anlamsız bir eziklik içinde batıyı taklit etmeye uğraşıyor. çünkü milli manevi kültürel değerlerinden uzak düşman ve bi haber. cahil. kimliksiz kişiliksiz ve ilkesiz. bu toplumun yozlaşması ise kaçınılmaz..