peygamberimizin kadınları sevmesi

entry5 galeri
    4.
  1. Ahzab 50. ayette belirtilen kimin helal kimin haram olduğudur.

    Hazreti Muhammedin (sav) hayatına bakarsanız 25 yaşında bekarken 40 yaşında ve 2 evlilik yapmış çocuğu olan Hazreti Hatice ile evlendiğini, bu evliliğinde Hazreti Hatice vefat edinceye dek 25 yıl başka evlilik yapmadığını, ardından sürekli Hazreti Hatice'nin akrabalarına hediyeler yollayıp gözettiğini, yıllar geçtikten sonra bile onu asla unutmadığını Hazreti Aişe kıskandığında Allah bana ondan daha hayırlısını vermedi dediğini görüyoruz.

    Hazreti Muhammed(sav) peygamber olduktan sonra Hazreti Hatice vefatıyla, evlilikleri o günün iklimine bakılınca yine sınırlıdır, bellidir ve hepsi islamiyet için bir amaç niteliğinde ve Allah'ın dilemesiyle olmuştur. O her yönüyle örnek olması açısından bir insandır ve evlenir ama bunu kendi nefsinden değil, Allah'ın emirleriyle yapmıştır. Örneğin Hz Zeynep ile evliliği kendisine Kuran ayetiyle evlatlıkların öz evlat olmadığını göstermesi bakımından emredilmiş, Hazreti Aişe ile evliliğiyle Hazreti Aişe'nin zekası ve ilmi yetenekleriyle islam anlaşılmış ve birçok Hadis aktarmıştır. “Dininizin üçte birini Aişe'den alırsınız.” (Mebsut, 5/493) hadisinde de görülür. yine örneğin Hazreti Cüveyriye ile evliliğiyle tüm halkı müslüman olmuştur. Ancak yine Hz Hatice vefatının ardından, tek olarak Hz. Aişe'nin öne çıktığını görüyoruz.

    Yine Peygamberimiz (asm)'in kızı Hz. Fatıma (ra), kocası Hz. Ali (ra)'in ikinci bir kadınla evlenmek istemesine karşı çıkmıştır. Peygamberimiz de kızının bu konuda üzülmesini istemediğinden dolayı, böyle bir evliliğe karşı çıkmıştır. (bk. Buhârî, Nikah, 109, Fedâilü's-sahabe 16; Müslim, Fedailü's-sahâbe 95-96; Ebu Davud, Nikah, 13; ibn Mâce, Nikâh 56; Ahmed b. Hanbel, IV, 376)

    Zaten Nisa 3 ayetinde haksızlık yapmamak için tek eş tavsiye edilmiştir.

    Hazreti Muhammed(sav) Allah'ın dilediğini yapmış, dilemediğini yapmamıştır. Onun evlilikleri, yaşadıklarını normal bir insan gibi değerlendirip canı istediği için yaptı demek çok yanlıştır. Hepsinde Allah'ın bir planı ve emri vardır.
    0 ...