allah a olan inancı yavaştan kaybetmek

entry126 galeri
    111.
  1. Bilim denilen şey önceden felsefe içerisinde var olmuştur. Filozoflar aynı zamanda bilimle uğraşan bilim adamlarıydı eskiden. Filozof demek bilgiyi seven insan demek. Bu bilgi her türden bilgidir. Bilimi felsefeden ilk kez ayıran kişi Aristoteles tir. Aristoteles physica(fizik) ve meta ta physica(meta fizik) yani fiziğin dışında kalan konular olarak felsefeyi ikiye ayırmıştır. 19. Yy da bilim felsefeden tamamen ayrıldığında felsefeye yalnızca metafizik kalmıştır. Yani felsefe boş bir uğraş haline gelmiştir. Dünyada tek geçerli bilgi kaynağı bilim olmuştur.

    Metafizik yani fiziğin dışında kalan konular zannedildiği gibi doğa üstü olaylar değil neden sorusunun sorulduğu tüm sorulardır. Bilim asla neden sorusunu sormaz. Bilim nasıl sorusunun cevaplarını arar ve bulur. Örneğin insanlar neden dünyada varlar sorusu metafizik alanına girer. Bu soru hiç kimse tarafından doğru cevabı bulunamayacak yoruma dayalı gerçekten uzak bir tartışma konusudur. Dinler bu sorulara metafizik alanında cevaplar arıyorlar. Yani dinler fiziğin, bilimin ve aklın dışında boş bir uğraştırlar. Bilim ise insanlar nasıl var olmuştur sorusunu sorar. Ve insanların 5 milyon yıllık bir evrim sürecinde maymunlardan evrim geçirdiği gerçeğini bulur. Bu bilgi tamamen test edilebilir, farklı kaynaklardan doğrulanabilir ve yanlışlanabilirdir. Bu bilgi her alanda test edilmiş ispatlanmış veriler bütünüdür. Bilim tanrıyı 19. Yy da yenmiş yaratılış kavramını yok etmiş ve tanrıyı öldürmüştür.

    "Öldüğünüzde ölü olduğunuzu bilmezsiniz. Bu yalnızca başkaları için zordur. Aynı şey aptal olduğunuzda da geçerlidir." Ronald David laing
    1 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük