yağmacıların dövülmesi

entry30 galeri
    27.
  1. şiddet...
    psikolojik, fiziksel, cinsel ve ekonomik şiddet diye hukuk ve davranış, idare bilimlerimde çeşitlendirilir.
    şiddete karşı mısın?
    hayır!
    şiddeti onaylıyor savunuyor musun?
    evet!

    herhalde burada psikopat ruh hastası talan yağmacı vb sınıflandırılan insanımsıların uyguladığı şiddet konumuz değil. bir insan olarak ve insanlık onuruna haiz biri olarak, bir arada yaşama kültürü ve sosyal sorumluluk içinde bir bireyin nefsi müdafaa içinde birey olarak kendinin ve masum insanların canını malını savunmak için göstermiş olduğu şiddet konumuz.

    şiddet bir cezalandırma aracıdır.
    evrensel hukuk, inanç hukuku (hangi din inanç olursa olsun) ya da doğa-yaşam hukuku gereği şiddet bir cezalandırma aracıdır.
    evrensel hukuk veya ülkelerin ceza hukuku içinde şiddet bir cezalandırma aracıdır.
    birini ya hapis edersin, ya asarsın ki mahkûmiyet bir psikolojik şiddet, idam ise fiziksel şiddet olur.

    inanç hukuku (teolojik açıdan) elindekini paylaşmak olmayana elindekini vermek bir ekonomik şiddettir. dinlerde ki oruç veya ruhbanlık (evlenmeme-bekaret) vb yanı sıra cehennem korkusu tanrı yaratıcı korkusu psikolojik şiddettir.

    değişen iklim, yağış periyotlarında değişiklik ile oluşan sel, on binlerce yılda oluşmuş alüvyon zeminlere kalkıp "eskiden dereymişgölmüş. artık dere göldeğil, kurumuş" diye dere göl yataklarına ovalara (buralar en değerli ve bereketli tarım alanları olur) ev yaparsan ve deprem fay kuşağında olursa deprem olduğunda binan yıkılır, artan mevsimsel sıcalıklar yağan yağmurların azalması, nem oranının düşmesi, dikkatsizlik ve bilerek tarım alanı yerleşim alanı için yakılan ormanlar sen yeterli ekipman sahibi değilsen doğa birki mevsim toprak değişir ve doğa senden intikamını alır ki bu da doğanın şiddetidir.

    evet, şiddeti savunuyorum.
    tepki olan şiddetti savunmak insanlık görevidir.
    senin hakkın senin hukukun ben yemek yerken karşımda burnunu karıştırmaya dönerse o parmağı bir yerine sokmak da benim hakkım benim hukukum olur ve şiddet diye kimse konuşamaz.

    benim hakkım benim hukukum senin dininden (hangi din olursa olsun) daha değerlidir.
    benim hakkım benim hukukum senin devletinden (hangi devlet hangi kanun olursa olsun) senin yasalarından daha değerlidir.
    hiçbir din, hiçbir devlet hiçbir yaratıcı tanrı din bana böyle toplumsal travmalarda felaketlerde yasa koyucu ve koruyucu gücün olmadığı zamanlarda-anlarda malımı canımı ve masum insanların yardıma muhtaç insanların malını canını korumak için gösterdiğim şiddete ceza veremez.
    2 ...