kadın progaramlarının sonunda kullanıldığıda görülebilir.
\" Bugünlük bu kadaaar, gelecek programa kadar ayşe bebeği aramaya devam edeceğiz, ve eminizki bulacağız, ayrıca ceren hanımında kayıp kocasını bulucağamızı tahmin ediyorum, ve okuldan kaçırılan tuğçeyi bulucaz ölü yada diri!\" gibi bir yerde kullanılabilir.
ayrıca telefon operatörlerinde kullanılsa güzel olur diye tahmin ettiğim cümleciktir. misal;
Robot sesli kadın:
\"Bu herifi çok fazla aradınız, harap bitap düştünüz. açmıyo işte şerefsiz elden ne gelir. birazdan telefonunuda kapatır o ipne merak etme sen. bugünlük bu kadar arama yeter, daha sonra tekrar denermenin daha manalı ve yararlı olacağını Türk Telekom olarak hissediyoruz. iyi günler diliyoruz... dııp dııp dııp\" gibi...
ayrıca cümlenin eylemi yoktur. bu tür cümlelerin başına, sonuna, ortasına bir veya birden fazla söz ya da sözcük getirmek cümlenin anlamını tamamen değiştirmeye yeterlidir. Misal;
Başa getirilen söz ya da sözcüğe örnek :
Bugünlük bu kadar.(herşey olabilir)
Dersimiz bugünlük bu kadar.(öğrencinin dersten sıkıldığından daha fazla sıkılan bir öğretmenin sarfedebileceği cümle, öğrencilerine acıyan bir öğretmende sarfedebilir.)
Ortalarda biryere getirilen söz ya da sözcüğe örnek :
Bugünlük bu kadar.
Bugünlük iyisin, yeter bu kadar.( \"yeter artık sus, karganın sesi seninkinin yanında ibrahim tatlıses kalır\" demek isteyen bir müzik dersi hocasının sarfedebileceği cümle.)
Sona getirilen söz ya da sözcüğe örnek :
Bugünlük bu kadar.
bugünlük bu kadar matematik yeter, biraz daha çalışırsam 100 üzerinden 105 alcam.( sınıfın ya da okulun en inek öğrencisinin veyahut en geyik öğrencisinin sarfedebileceği cümle, hem geyik hem inek olan bir öğrencide sarfedebilir.)
Bu cümleciği bir yazar yada caylakta sarfedebilir. Misal;
Caylak:86 entry. Bugünlük bukadar entry yeter valla biraz daha yazarsam kolum kopacak, ama hala caylağım ya.. **
Yazar: 6 entry, 2 anket. bugünlük bukadar yeter ya daha fazlasına ne gerek *