ileride kendisinde görev yapabilme ihtimalimin bulunduğu, lakin dilinin zorluğundan ötürü görüşümü biraz değiştirip, norveçe yönelmeme sebebiyet veren seyrek nüfuslu güzel bir ada ülkesi.
1627 yılında izlanda'ya Osmanlı Donanması tarafından saldırıda bulunulduğu, bu olay nedeniyle Türklerin görüldüğü yerde öldürülmesine karar verildiği, 1970 yılına kadar izlanda’da Türkleri öldürmenin yasal kabul edildiği iddiası yanlış hususlar içermektedir.
izlanda'da yürürlükte bulunan ceza kanununa göre kimsenin öldürülmesi yasal değildir. izlandanın kuzeyinde yer alan (bkz: Westfjords) bölgesinde 1615 yılında Basklıların görüldüğü yerde öldürülmesine yönelik bir bölgesel kararın bulunduğu ve uygulamada bir karşılığı bulunmayan bu kararın 2015 yılında sembolik şekilde kaldırıldığı bilinmekle birlikte, benzer şekilde izlanda’da Türklerin öldürülmesinin serbest olduğuna dair bir yasanın var olduğuna dair bir bulguya rastlanılamamıştır.
Türklerin öldürülmesine dair çıkarılıp yaklaşık 350 yıl yürürlükte kaldığı iddia edilen yasanın varlığı rivayetin ötesine geçememektedir.
izlanda Dışişleri Bakanlığı da bu iddiaları tarafımıza yalanlamıştır. 1627 yılındaki saldırı Osmanlı donanması tarafından değil, Osmanlıya otonom şekilde bağlı olan Cezayir’den korsanlar tarafından gerçekleştirilmiştir.
eklemek isterim ki; her ne kadar resmiyette ülkedeki türk nüfusunun 70-80 civarında olduğu söylense de, ülke sınırları içerisinde 250 den fazla türkün yaşadığından emin olabilirsiniz.
ayriyeten ingilizceniz varsa şayet, izlanda da irtibat kurmada sıkıntı yaşama ihtimalinizle kafanızı yormayın. şehir merkezlerinde B1 seviyesinin altında ingilizce konuşacak adamı zor bulursunuz.