israil'in 11 Nisan 2019 tarihinde Ay'a gönderdiği Beresheet robotik uzay aracı, iniş sırasında kontrolden çıkarak Ay'a çakıldı. Bu, insanlığın uzay görevleri için üzücü bir haber olsa da, daha kritik bir problemi de beraberinde getirdi: Uzay aracı içinde, insan kültürüne ve toplumuna dair 30 milyon sayfaya karşılık gelen dijital kayıtlarına yanı sıra, bir de sıra dışı bir yolcu bulunuyordu: Dehidrasyona uğratılmış, yani susuz bırakılmış tardigradlar ("su ayıları") bulunuyordu. Hem de binlerce!
Tardigradlar, dayanıklılıklarıyla bilinen, sadece 0.05 ila 1.2 milimetre arasında boya sahip, adeta bir "süper-canlı"dır. Öyle ki, uzay şartlarında haftalarca bekletildikten sonra bile normal şartlara döndüklerinde hiçbir şey olmamış gibi üreme döngülerine devam edebilmektedirler. Bu hayvanların -200oC'den 149oC'ye kadar olan sıcaklıklarda hayatta kalabildiği bilinmektedir. Ayrıca vücutlarını sudan yoksun bırakarak fıçılama adı verilen bir sürece girebilirler ve bu halde 10 yıldan uzun bir süre boyunca rahatlıkla yaşamlarını sürdürebilirler.
bu canlılar belki de Dünya dışına saçtığımız ilk yaşam olma potansiyeline sahipler! Zaten tardigradların en başından bu göreve dahil edilme nedeni de bu: Yıllar sonra yapılacak deneylerde, bu araç içindeki deaktive haldeki tardigradlar canlandırılarak özelliklerine bakılabilir (veya ne kadar süre bu halde kalabildikleri daha iyi anlaşılabilir). Normalde bu canlılar en az 10 sene boyunca bu durumda kalıp, sonra normal yaşamlarına devam edebiliyorlar; ancak bilim insanları bundan çok daha uzun süreler boyunca da bu hayvanların yaşama döndürülebileceğini düşünüyorlar. Bu deneyin amacı da buna yönelik denekleri Ay'a göndermekti.