evrim teorisi soyut bir kavramdır. birileri tarafından kabul görmeyi beklemez. bilimin yanıtlayamadığı soru varsa sorabilirsiniz. sizin bilim konusundaki bilgisizliğiniz o sorunun cevabı olmadığını göstermez.
bilimde kanun diye bir kavram yoktur. gündelik dilde doğa kanunları olarak geçen kavramlar üzerinden açıklarsak; evrim bir doğa kanunudur, evrim teorisi ise bunun nasıl olduğunun açıklanmasıdır. yer çekimi bir doğa kanunudur, yer çekimi teorisi bunun açıklanmasıdır.
doğada bulunan hiçbir canlı aynı formda kalamaz. her canlı kendi evrimsel çizgisinde ilerler. tarih üzerinde herhangi bir noktada yaşayan herhangi bir canlı, o günkü formunda evriminin zirvesindedir. bize göre geçmişteki canlılar ilkeldir. bugün ilkel bir canlı yoktur. onun evrimi o canlıyı o kadar geliştirmiştir.
evrimin nihai noktasında bütün canlılar insana dönüşmeyecekler. bütün canlılar kendi içlerinde oldukları gibi olup kendi gelişmiş formlarına dönüşecekler. örneğin pikachu charizard'a dönüşemez çünkü onun gelişmiş formu raichu'dur.
nesli tükenmiş sayısız ara formun fosilleri bozulmadan korunmuş olsaydı her şey çok daha basit olurdu. dedesinin kemikleri toprak altında bozulmadan milyonlarca yıl durabilecek olan varsa evrime ilk taşı o atsın. sayısız fosil yok ama sayılabilecek kadar fosil var. ve bunlar gerçek bir ara form özelliği taşıyorlar. biraz araştırma yapsanız bütün düşünceleriniz değişir. evrimi insanlar üzerinden açıklamaya biz zorlanıyoruz. evrim diyor ki bütün canlılar tek bir ortak atadan evrim geçirmiştir. aklına gelebilecek her şey birbiriyle akraba. ama insanlar sadece insanların maymundan gelmesine takılıyor. istersen sana balinaların ve yunusların nasıl evrim geçirdiğini anlatayım. inan bana insan evriminden daha çok heyecanlı ve güzel bir konu. her canlının kendine has evrimsel avantajları ve dezavantajları var. insanlar düşündüğün üzerinde düşünebiliyor. soyut kavramlar üretebiliyor. ancak kanatları yok uçamıyor. kuşların kanatları var uçabiliyor ancak felsefe yapamıyorlar. gerçi bunu insanlar da yapamıyor. sözde mükemmel insanların ileri derece düşünsel aktivitelere beyni basmıyor. insanların düşünme özelliği diğer canlılarda yok zannedilmesin. ileri derece düşünsel aktivitelere beyni basmayan insanlar gibi diğer hayvanlar da sadece beyinleri yettiğince düşünebiliyorlar.
ateizm meselesi: dinde Allah ol deyince bütün canlılar oluyor. ama gerçekte öyle olmuyor. bütün canlılar 3.5 milyar yıllık bir evrim süreci geçiriyor. agnostik açıdan bakarsak. bu ispattan sonra bir tanrı varsa bile bu müslüman tanrısı değil. diğer dinlerin tanrılarının da gerçek olmadığı yine dinlerin dogmaları ile gerçeklerin kıyaslaması vasıtası ile ispatlanabiliyor.
bilim ruh ile ilgili hiçbir şey söyleyemez çünkü ruh diye bir şey yoktur. evrende ve bilimde metafiziğe yer yoktur. bilim somut şeyler ile ilgilenir. olmayan bir şeye enerji deyip geçtiğini hangi bilgiye dayanarak söylüyorsunuz? yoksa astrolojicileri, meditasyoncuları, kuantumcuları bilim insanı mı sanıyorsunuz?