milliyetçilik=ira gibi sol milliyetçi örgütler vardır. hitler, mussolini, franco gibi sağcılar vardır.
cumhuriyetçilik=jakobenler gibi solcular cumhuriyetçidir. charles de gaulle gibi merkez sağ ideolojiye sahip kişiler cumhuriyetçidir.
halkçılık=sosyalistler solcudur ve halkçıdır. sık sık halka atıfta bulunurlar. trump gibi kapitalist başkanlar da halkçıdır. aynı şekilde mussolini gibi adamlar da halkçıdır.
inkılapçılık=burada bahsedilen inkılapçılık devrimcilik veya reformizm ise solun ekstremize yorumları zaten devrimcilikleriyle bilinmektedirler. bir diğer varyant olan sosyal demokrasi ise reformlarıyla bilinmektedir. bu sağda inkılap olmadığı manasına gelmez. bugün avrupa'da bulunan çoğu merkez sağ/liberal muhafazakar partiler gayet reformcu politikalar izlemektedirler.
devletçilik=devlet sosyalizmine dayalı bir ekonomi devletçi olarak tabir edilir. aynı şekilde devletçi bir tavır alan sağ ekonomi anlayışı korporatizm de devletçilik kümesinde tanımlanmaktadır.
laiklik=din ve devlet işlerinin ayrılması solcuların radikal olarak savundukları bir durumdur. ama bu sağcı laikler olduğu gerçeğini değiştirmez. gayet laik tavır alan piyasa ekonomisini savunan muhafazakarlık dışında sağ fikirler de vardır. liberteryenizm/minarşizm/anarko-kapitalizm gibi sağ kanat hürriyetçi fikirler de doğaları gereği laiktir.
kemalizm'den kasıt altı ok ise gayet farklı yönlere kanalize edilebilecek bir fikirdir.