badana boya

entry6 galeri
    6.
  1. ya iyi bir usta bulup ona boya badana yaptıracaksınız ya da beni dinleyeceksiniz.
    boya badana nasıl yapılır burada anlatacağım çünkü şuan aşırı işsizim.

    gerekli malzemeler; tavan boyası, iç cephe boya (plastik ya da silikonlu), 1 adet rulo, 1 adet kestirme fırçası, 1 adet parmak rulo, 2 metrelik tahta sap, hışır örtü, spatula, mala ve zımpara

    -önce boyamak istediğiniz duvarlarda bulunan saat, tablo sticker gibi envai çeşit zırvaları ortadan kaldırıyorsunuz.
    -duvarlara yakın eşyalarınızı oda ortasına doğru topluyorsunuz, dolap, yatak, kanepe vs. gibi topladığınız eşyaların üzerine hışır örtü dediğimiz ince koruma örtüsü örtüyorsunuz.
    -sonra duvarlarınızın sıvasına uygun malzeme kullanarak; saten alçı, sıva alçı ya da kalekim vs. ile tamir gerektiren yerleri mala ve spatula yardımı ile tamir ediyorsunuz.
    -alçının kurumasını beklerken tavan boyanızı hazırlıyorsunuz. tavan boyası için marka önerim; permolit
    -tavan boyasını inceltirken %5 ile %10 oranında su ilave edip iyice karıştırıyorsunuz.
    -(dekor marka öneririm) rulonuzu boyaya bandırır gibi değil de kovaya çarptırıp çevirerek rulonun her tarafı boyaya bulaşana kadar tavan boyanızı topluyorsunuz. boyaya buladığınız rulonuzu tavana doğru götürmeden önce bir kez kovanın içine doğru çırpın ki boyayı dökmeyin çok.
    -tavanda gözünüzle belirlediğiniz 1m2'lik alanı dikey ya da yatay (x veya y düzlemi) hareketlerle boyuyorsunuz. tavanın tamamı için her 1m2 alanı tek rulo boya ile boyuyorsunuz.
    -tavanda rulo ile boyayamadığınız alanları kestirme fırçasını bol boya kullanarak boyuyorsunuz.
    -tavan boyama işiniz bitince rulonuzu ve fırçanızı bir güzel yıkayıp fırçayı çırparak, ruloyu da duvar ya da banyo fayansı üzerinde hızla çevirerek sudan arındırıyorsunuz.
    -yaptığınız tamirler kurumuş ise zımpara ile üzerlerinden çok bastırmadan düzlüyorsunuz.
    -duvar boyanızı hazırlamaya başlıyorsunuz. duvar boyası marka önerim, polisan elegance, marshall özel mat, filli boya da güzel.
    -yine %5 ya da %10 oranında boyanızı su ile inceltiyorsunuz.
    -rulonuzu tavan boyasını uyguladığınız gibi kovaya çarptırarak boyaya buluyorsunuz.
    -ruloyu duvarınıza ilk dokundurduğunuzda ilk hareketiniz yukarı doğru olmalı. yani duvarın ortalarından önce sağ-çapraz yukarı doğru, sonra da dikine aşağı doğru indiriyorsunuz. tabi bu alan 4 rulo genişliğinde olmalı. sonra boya sürülü alanı yukarından aşağıya birbirini takip eden hareketlerle taramak sureti ile boyuyorsunuz.
    -tavan ile duvarın kesiştiği yere yakın yerlerde tavana duvar boyasını değdirmeden duvarlarınızın tamamına aynı işlemi tekrarlıyorsunuz. aynı şekilde zeminde de zemine değmeyecek şekilde. yani duvarınızı üstten ve alttan en fazla 5 cm boşluk kalacak şekilde boyuyorsunuz.
    -duvarın üst ve alt alanlarını kestirme fırçası yardımı ile boyuyorsunuz.
    -kestirme fırçası kalem tutar gibi tutulur. daha güzel hareket sağlayabilirsiniz böyle. kapı etrafları, cam içleri, priz ve anahtar çevreleri, duvar kesişim köşeleri kestirme fırçası ile boyanır.
    -parmak rulo yardımı ile fırça ve rulo ile ulaşamadığınız alanları boyamalısınız. mesela çıta araları, doğalgaz peteklerinin arkaları gibi yerler.

    ince notlar; tavan boyası eğer tavanınız çok kirli değilse 1 kat uygulanır.
    duvar boyası eğer aynı renk boya kullanmıyorsanız, 2 kat uygulanır. aynı işlemleri 2 defa yapmalısınız.
    kestirme yapacağınız alanlarda tüm boya kuruduktan sonra iz kalmaması için duvar duvar bitirerek ilerleyin. bir duvarın önce kestirmesini yapın sonra duvarın kendisini boyayın. bu sıra ilk kat uygulamanızda önemli değil. ama son katı vururken kesinlikle önce kestirmeleri yapın sonrasında duvarın kendisini boyayın. bunu yaparken de unutmayın duvar duvar ilerleyin ki beraber kuruyup iz yapmasınlar.

    bu arada bursa nilüfer'de boya badana ihtiyaçlarınız için her zaman hizmetinizdeyim *
    2 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük