muhsin yazıcıoğlu

entry1797 galeri video22
    1758.
  1. atatürkün soyağacı hakkında yaptığı çalışmalarla tanıdığımız (bkz: mehmet ali öz)'ün hakkında yazmış olduğu blir yazı :

    MUHSiN YAZICIOĞLU DiYOR Ki;
    “TÜRK MiLLiYETÇiLiĞi, CUMHURiYETi KURAN iRADEDiR.
    GAZi MUSTAFA KEMÂL ATATÜRK DE MiLLi iRADENiN TEMSiLCiSiDiR.“
    Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun
    Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Kutlanması (23 Nisan 1994) Yıldönümü Konuşması
    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM’nin 74’üncü Kuruluş Yıldönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Kutlanması ile Günün Önem ve Anlamının Belirtilmesi Görüşmelerindeki Konuşmasında (23 Nisan 1994) Kurtuluş Savaşının ruhuna vurgu yapan Yazıcıoğlu, ülke bütünlüğüne önem veren bağımsız siyaset sergileme gereğini dile getirerek, birlik ve beraberlik içerisinde milli potansiyelin değerlendirilmesi çağrısında bulunarak örüşlerini şöyle dile getirmiştir:
    “Sayın Başkan, değerli, milletvekilleri, değerli konuklar, sevgili vatandaşlarım; sözlerime başlarken, hepinizi saygıyla selamlıyorum.
    74 yıl önce bugün, Türk parlamento tarihinin yüz akı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanarak milletin mukadderatına el koymuştu; üç yıl süren fedakâr mesaisi sonucunda, istiklâl Savaşını idare edip kazanarak, bileğinin hakkıyla “Gazi Meclis” unvanım almıştır. Bugün hepsi de ebediyete intikal etmiş bulunan bu Kahraman Meclisin bütün üyelerine Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyor ve aziz hatıralarını saygıyla yâd ediyorum.
    Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisini, yakın Türk tarihi içinde unutulmaz kılan, vasıf, kula kulluk yerine, Hak'ka kulluk etmeyi şiar edinmesiydi. Memleketin birliğini ve dirliğini namus bilen Kuvayı Milliye çizgisi, her şeyden önce, iman, hürriyet ve bağımsızlık esasına dayanan, şerefli bir millî siyaset çizgisiydi, yokluğa mahkûm edilen Anadolu Türklüğünün yeniden varoluş biçimiydi. Gazi Meclisten, bugünlere ve yarınlara emanet edilmiş bu siyaset, dün olduğu gibi, bugün de tazeliğini korumaktadır.
    23 Nisan 1920'de açılan Gazi Meclis, millet iradesi düsturuyla yola çıkmış ve milletten, aldığı vekâlet görevini, hiçbir şahsa, kuruma ve zümreye devretmemeye azamî dikkat göstermişti. 74 sene geride kalmış olmasına rağmen, millî hâkimiyet prensibine titizlikle sahip çıkan bu temsil anlayışı, günümüzde de, ışık tutma niteliğini taşımaktadır.
    BBP Lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’da aynı Şehid Eşref Bitlis Paşa gibi, emperyalist güçlerin ve onların içerideki şer odağı işbirlikçileri, şeytanın çocukları ve Yezid’in askerlerinin hedefindeydi. Kendisinin hedefte olduğunu ve emperyalistlece engel görüldüğünü zaman zaman konuşmalarında dile getiriyordu. Şehid Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009’daki (vefatından kısa bir süre önce) Sivas Şarkışla ilçesi mitingindeki konuşması şöyleydi:”
    Belçika Büyükelçisi, Bosna, ABD istanbul Konsolosu bir yemekte konuşurken, Bosna Konsolosu bir hanımefendi, kendisiyle Bosna Savaşı’nda tanışmıştık, o bana aktardı. “Seninle olan tanışıklığımızı bilmedikleri için Belçika Büyükelçisi dedi ki ABD konsolosuna;’ bu BBP’ye çok dikkat edin” diyor. Ben de konu açılsın diye; “BBP’nin Meclis’te milletvekili bile yoktur ona niye dikkat edilsin’ dedim. Belçika Büyükelçisi de ‘şu an küçük ama bir kere tutturursa çok süratle büyüyecek bir tabana sahip, eğer bir kere gelirse de kolay kolay gitmez. Muhsin Yazıcıoğlu ilkelerinde çok katı duran bir siyasetçi” ifadesini kullanıyor. Açıkça elçi “biz onu yönetemeyiz” diyor. Evet!.. Yönetemezler doğru, ne demiş oluyor? Biz onu satın alamayız. Doğru. Benim partime 4 tane bakanlık verildiği zaman da satın alamadılar. Ben çocukluğumdan beri bir şeye söz verdim. Arkasını önünü görmediğim, bilmediğim hiçbir güce yaslanmayacağım.
    O emperyalist devletlerin, güçlerin hiçbir zaman uşağı olmayacağım. Onlar beni yönetmeyecekler. Onlar beni yönlendirmeyecekler, ben Anadolu insanıyla bunu yapacağım dedim. Bunları biz çözeceğiz, biz aşacağız dedim. Eğer mandacılığı kabul etseydi Atatürk, çok daha kolay belki devlet başkanı olurdu. Ama o zamankiler de manda ve himaye dediğimiz başka bir devlete yaslanarak iktidar olma yolunu seçmediler. O yoklukta çarıkları yoktu, o yoklukta milli bir mücadele verdi ve başardılar. Arkadaşlar bana çok gelip, beni denediler. Amerikan elçiliğinden de suyolu ettiler bizim partimizi. Birçokları geldi gitti. Hatta 1995’te yayınlanan Amerikalıların bir araştırma raporu var. Raporda benim için “uyuyan bir aslan, bir gün uyanırsa” ifadeleri geçiyor. Tüm hesapları ona göre yapıyorlar. Bu uyuyan aslan ayağa kalkarsa kim korkar? Anadolu insanı korkar mı? Açıkça “engelleyin” diyorlar.”
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 1998 de BBP’nin 5. Olağan Büyük Kurultayı sonrası Anıtkabir’i ziyaret ederek başkanlık divanı üyeleri adına Atatürk’ün kabrine çelenk koyduktan sonra Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunmuş ardından Misak-ı Milli Kulesi,ne geçerek, Anıtkabir Özel Defterine şu sözleri yazmıştır: “Kurtuluş Savaşı,nın eşsiz komutanı, Türk devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Bağımsızlık benim karakterimdir, diyerek her türlü dayatmaya karşı koydunuz, manda ve himaye kabul etmediniz. Kıbrıs, Irak, Balkanlar ve Türk dünyasında meydana gelen gelişmeler başta olmak üzere, içeride dayatılan ikiz yasalarla etrafımızın kuşatıldığı bugün de Türk milleti milli bağımsızlığını koruyacak, milli mücadelede sahip olduğunuz o güçlü ruha ve milli duruşa ihtiyaç duymaktadır. Bu ruh, BBP kadrolarında ve Alperen gençliğinde vardır” sözlerini yazdı
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 1999 da BBP’nin 6. Olağan Büyük Kurultayı sonrası Anıtkabir,i ziyaret ederek başkanlık divanı üyeleri adına Atatürk’ün kabrine çelenk koyduktan sonra Atatürk,ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunmuş ardından Misak-ı Milli Kulesi,ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri,ne şu sözleri yazmıştır: “Şartlar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devletini, vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü koruyarak ilelebet yaşatacağız. 6. Olağan Kurultayımızda seçilen başkanlık divanı olarak bu kararlılık içinde emanetinizi korumaya ve büyük milletimize hizmet etmeye söz veriyor, üyelerimiz adına manevi huzurunuzda şükranlarımızı saygıyla sunuyoruz.

    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 2000 yılında BBP’nin 7. Olağan Büyük Kurultayı sonrası Anıtkabir’i ziyaret ederek başkanlık divanı üyeleri adına “Büyük Birlik Partisi” yazılı bir çelenk koyduktan sonra Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunmuş ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazmıştır:
    “Büyük Türk Milletinin Atası, Büyük Birlik Partisi 7. Olağan Kurultayımızda seçilen kurullar adına, temsilen divan üyeleri olarak manevi huzurundayız. Büyük bedeller ödeyerek önderliğinizde kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak korumak ve dünyada lider yapmak azmiyle siyaset yapıyoruz. Bize bıraktığın emanetleri canımız pahasına koruyacak ve yaşatacağız.
    En derin saygılarımızla.
    MUSiN YAZICIOĞLU
    2 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük