avrupaya gitmenin yolları

entry15 galeri
    5.
  1. ab pasaportlu biriyle evlenme imkaniniz yoksa elde birkac secenek kaliyor. hatta evlenseniz bile bir cok ulke eslerden degisik sartlar talep ediyor gidip yerlesmek icin.

    paraniz varsa yatirimci olarak bir cok ab ulkesinden is yeri acmak icin vize almaniz mumkun ama bir cok insan bunu yapabilecek ekenomik guce sahip degil hele ki bu doviz kurlari ile.

    ilki egitim amacli gidip akabinde is bularak yasamaya devam etmek.

    ankara anlasmasi; 1963 yilinda Turkiye ile avrupa ekonomik toplulugu arasinda imzalandi. ECAA anlasmasi teknik olarak. su an aktif olarak bu anlasma ile vize veren iki ulke var; birlesik krallik ile hollanda. birlesik kralliga yil sonuna kadar hala basvurma imkaniniz var. hollanda pek ragbet gormuyor zira sartlari biraz agir ve karsiliginda verecegi imkanlar biraz zayif. birlesik krallik neden kolay ve daha az sartla bu vizeyi veriyor; kendisi 1973 yilinda ab uyesi olunca bu anlasmayi otomatik olarak tanidi ve o tarihte ulkede yurulukte olan 1971 gocmenlik yasasi sartlari idi. ulkedeki genel kurallar geregi gocmenlik yasasi sonraki yillarda degisse de bu ankara anlasmasi yururluge girdiginde mevcut olan yasanin maddelerine gore hala degerlendiriliyor. (benzeri arac emisyon vergilendirmesinde de mevcut. vergilendirme yasasi bir cok kez degisse de arabanin cikis yilina gore o yildsa gecerli olan yasaya gore vergilendiriliyor.)

    bir tanidiginiz varsa sizi isci statusunde sponsor olarak vize almanizi saglayabilir. kebapci berber tayfasinin akraba ve koyluyu yurtdisina getirtme taktigidir.

    cok basarili ve kariyerli bir is gecmisininz varsa is bulup sirket sponsorlugu ile gidebilirsiniz.

    once kuzey afrika, turki cumhuriyetler, rusya veya uzak dogu da bir is bulup bir sure sonra avrupa ulkelerine gecmeyi deneyebilirsiniz. direkt avrupa ulkesinde is bulmaktan daha kolay olacaktir.
    1 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük