dr cureklibatur ve bay arkin

entry236 galeri video1
    119.
  1. (#4410805)
    türkiye cumhuriyeti hükümetlerinin kimi temsil ettiğinin farkında olmayan kişi.

    devlet millet için vardır. devleti yöneten hükümetler halkın seçimi ile iş başına geldiğinden aslında halkın ta kendisidir. o yüzden devletin yapacağı bir eylem millet adınadır. milletten bağımsız olması söz konusu bile değildir. bugün devletin ermeni-alevi-kürt kesiminden özür dilemesi demek, türk halkının onlara karşı bir suç işlediği ve pişmanlık duyduğu anlamına gelir. "millet adına değil devlet adına demek" bu iki kavramı farklılaştırmaktır. benim seçtiğim bir kişi birşeyler söylüyorsa, doğru-yanlış bir takım işler yapıyorsa bunda benim de en az yapan/söyleyen kadar sorumluluğum vardır. ve eylemi yapan kişi bunu devlet ya da hükümet adına değil, kendisine oy vererek oraya getirenler adına yani halk adına yapmaktadır. devlet mekanizması halktan bağımsız, halkın talepleri haricinde çalışmaya başladığı an demokrasiden uzaklaşmış demektir. bu yüzdendir ki , seçilmiş kişiler yaptıkları, söyledikleri her şeyi halk adına yaparlar. anladın?
    -----------------------------
    (#4411642)

    kitleleri temsil etmediğim için kendi fikrimi söyledim. sen kendini troll olarak görmeyebilirsin ama benim için açtığın her 10 başlıktan 9'u provakasyon içermektedir. yok ben provakatör değilim diyorsan o zaman ben haklıyım. ilgi çekmek veya komiklik adına yapıyorsun bunları.

    -----------------------------

    demokratik bir ortamda herkes düşüncesini açıklamakta özgürdür inanışının bir sınırı olmalı. hiç bir özgürlük gibi bu da sınırsız değildir. eğer bazı düşünceler ve eylemleri bana veya değerlerime zarar verecek boyuttaysa ne saygı duyarım ne de bu özgürlüğü savunurum. benden fikirleri için hoşgörü bekleyen birinin benim de bu fikrime saygı duyması gerekmez mi? bugün ülkeyi bölmek, zarara uğratmmak adına bir çok fikir beyan edilmekte ve eyleme geçmiş durumdadır. fikir hürriyeti adına bunlara müsade mi etmeliyiz? eğer evet diyorsan karşıt görüşlere de senin hoşgörülü yaklaşman gerekir. uludağ sözlükte çokça rastlanan, inançlı insana "dinci", kur-an'dan bahsedene "yobaz" ve benzer yaftalamalar, "benim fikrimi paylaşmayan tu kakadır" demekten başka nedir ki?

    fikir özgürlüğünün tanımını tam yapmakta fayda var. senin görüşünü paylaşmayan, karşı çıkan, muhalif olanlara da hoşgörüyle yaklaşabildiğin ölçüde bu özgürlükten bahsedebilirsin. bunu yapamıyorsak belli sınırlar koymak lazım gerekir bu özgürlüğe. bugün bana ve ülkeme zarar veren düşünceleri bu özgürlük adı altında savunanların, kendilerine muhalif olanları faşistlikle-yobazlıkla suçlamaları ilginçtir.

    herkesi, olduğu gibi, düşünceleriyle, yaşam tarzlarıyla kabul etmeyi söyler hümanizm. yani sen beni "yobaz, faşist" fikirlerimle kabul ettiğin oranda hümanistsin. ya da değilsin.

    -------

    not: bu son kısmı bu nick altına yazmamın sebebi, yazarın kendisinin sıklıkla hümanizm, demokrasi ve düşünce özgürlüğünden bahsediyor olmasıdır.
    6 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük