daha kendi kulübünün kurucusundan bihaber "en hakiki mal" tanımını sevenlerin malca savunduğu marştır. gerçi artık herkes kimin ne* olduğunu anladı ama iq seviyesi alt özel düzeyde kalanlar için açıklayalım.
"riverplate'in resmi marşı değildir ancak telif hakkı sahibi vardır" gibi basit bir cümleyi bile kavrayacak eğitim düzeyinde olmayanlar; halen daha river in neden çıkıp babalar gibi satmadığını anlayamamış. gereken belgeler şirkete haizdir, isteyen soruşturup karşılığını saatchi'den alabilir. resmi evrağın hususiyete hazirliğini de bilmez bu davarlar, baştan açıklayalım dedik...
"black stockings" gibi ne idüğü belirsiz bir kulübü kendilerine öncü seçenler aynı zamanda ismin ingilizce olmasını "e o zamanlar kulüp kurmak yassahtı" diyebiliyor ancak. bir kulübün kurucusu gidip başka bir kulüp kurduğunda onun öncekinin devamı olduğu hangi hukuksal kavramda gizlidir çözmek zor elbette. zira ne kurucusu bellidir kulübün, ne de 1907 de kurulduğu. adını kim koymuş o bile belli değil. önce kadıköy spor kulübü, sonra fenerbahçe, vah vaaah!
galatasaray hakkında kıçını sıvazlayanlara da ancak kaynakla konuşabiliyoruz, işte tarih:
devletin resmi yayın organı ayin tarihi mecmuasi(cilt 23-24, sayı 79-81, sayfa 6630-6631):
"3.12.1930; Reisicumhur Gazi Hz. saat ikide otomobille saraydan hareket ederek sıra ile Harp Akademisi, Mülkiye ve Harbiye Mekteplerini...buradan Galatasaray Lisesi'ni teşrif ettiler.(...) Galatasaray Lisesi'nde kütüphanenin hatıra defterini imzaladılar. Daha sonra müdür odasında bir müddet oturarak mektebin vaziyeti umumiyesi ve talebenin durumu hakkında konuştular. imla, resim ve lisan derslerinde bulundular, mektep müdüründen uzun uzadıya izahat aldılar..."
"mustafa kemal, 28 ocak 1932 perşembe günü beyoğlu'nda otomobille çıktığı bir gezinti sırasında saat 16'da galatasaray lisesi'ni ikinci kez ziyaret ederek onurlandırmıştır. lisedeki tarihi tevfik fikret salonunda verilen bir müsamereyi izlemiş ve oyunda rol alan öğrencilere övgüler yöneltmiştir. niyazi ahmet banoğlu'nun "atatürk'ün istanbul'daki hayatı" adlı yapıtında bu ziyaret hakkında bilgi verilmektedir."
"atatürk'ün galatasaray lisesi'ne ucuncu gelişinin tarihi 1 temmuz 1933'tür. gazi bu gelişinde öğrencilerin tarih-coğrafya-yurt bilgisi grubundan geçirdikleri orta mektep bakalorya sınavlarına bizzat katılmış ve çeşitli sorular sormuştur. maiyetiyle (riyaseticümhur katibi hikmet (bayur), başyaver celal, yaver şükrü ve cevdet beyler ve muallim afet hanım) lise' ye gelen ataturktalebenin alkışları arasında müdürlük odasına çıkmış, burada müdür tevfik bey ve öğretmenlerle okul hakkında görüştükten sonra doğruca imtahan odasına girmiştir."
kaynaklar"dunden bugune galatasaray" (hazırlayanlar: vefa o semenderoglu- osman tamburaci), "ataturk onunde tarih bakaloryasi" (ilhan e postacioglu), "sishaneye yagmur yagiyordu; ayisiginda caliskur" (haldun taner), "ataturk ve galatasaray" (galatasaray in 100 yildonumunu kutlama komitesi), "galatasaray tarihine ait belgeler i (1868-1933) (orhan kologlu)