ayasofya nın ibadete açılması

entry110 galeri
    79.
  1. Özellikle şu dönemde ülke adına atılabilecek bence en zararlı adım.

    Desek ki kendi kendine tamamiyle yeten bir ülkeyiz ve yurtdışı bağlarımız inanılmaz kuvvetli, istediğiniz adı koşturun. Ancak özellikle pandemi dönemi de dolayısıyla millet patır patır işlerden atılıyor. Ülkenin ekonomi bakanı ekrana her çıktığında "şahlanışa geçiyoruz" minvalinde açıklama yapıyor, bizim yurtdışı desteğine hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var ve böyle bir hamle yapıyoruz. Baya bence keşke bileklerimizi kesip bekleseydik.

    Empati yapmak adına şöyle bir şey diyeyim, Caber kalesi vardı sanırım Suriye'de, ya da Selanik'teki Atatürk'ün evinin yıkılıp oraya herhangi bir şey yapıldığını varsayın, ne tepki verirdik? Bu insanlar benzer tepkiler vermeyecekler mi? Türkiye'ye boykot uygulamayacaklar mı ellerinden geldiğince, sağda solda neler neler olacak muhtemelen. Yurtdışındaki ülkelerden ciddi ciddi tepkiler gelecek, dünya açısından olabilecek en olumsuz hareket, afedersiniz de global dünyada gram umursanmayan 3-5 tane islam ülkesi ancak bunu destekler, geri kalanların hepsi doğrudan mızrakları bize çevirecektir. Doğrudan bir şey yapmıyorlar zaten, sen ilerde bir şey yapmak istediğinde taş koyuyorlar, insiyatif beklediğinde olumsuz şekilde kullanılıyor falan filan.

    Bu kararın deli gibi siyasi olduğu konusunda herkes muhtemelen hemfikirdir. Sağ cenah dışında böyle bir kararı destekleyen herhangi bir irade olduğunu da sanmıyorum. Hükümet kanadının bariz şekilde kaybetmiş olduğu kitleyi çok büyük maliyetle baya baya geri kazanma hamlesi olarak okumakta bir beis görmüyorum. Baya bariz seçim yatırımı. Ve işin ilginci de bizim ülkemizde çalışıyor bu ucuz yöntemler. Trollerden de hariç baya baya bu olaya coşan kitle var. Zaten yine gayet güzel kendi kafalarında ikiye ayırıyorlar bu konu hakkında insanların duruşlarını, seviyorsan büyük vatanseversin, sevmiyorsan ya hıristiyan ya da vatan hainisin. Bu baya baya erken seçimin göstergesi, bugüne kadar ne vardı duruldu da nerden çıkıp bir anda açıldı, gayet açık ve net bir soru mesela, 20 senedir bu kadar istiyordunuz madem, nerdeydiniz diye de kimse sormuyor.
    Muhalefet kanadı da ayrı bir komik bu noktada. Onlar da sağ cenahın sırf oyunu kaybetmeme ve "hükümetin oyununa gelmeme" dolayısıyla kararı tartışmadan gayet doğru bir hareket olarak nitelendirdi. Bu artık komik gerçekten ve yazık.

    içerideki 3-5 hükümet partisi için kazanç için dışarıda hiç gereği olmayan 20-25 kaybettik. Sosyal Medya yasasında da muhtemelen benzer kararlılık göreceğiz, çünkü artık her şey seçim için, sonsuza kadar öyle ya da böyle kazanılması lazım. Muhtemelen ilerde tarih okutulursa bugünler için Türkiye'nin Lale Devri diye bahsedileceğini düşünüyorum. Bugün yarın bu konu konuşuluyor, bir süre bu gider de, yarın bu tartışma bittiğinde insanlar yine işsizlik diyecekler, o zaman acaba ne tür bir dünya çapında bir kriz yaratacağız bu konuyu tekrardan halı altına süpürmek için çok merak ediyorum. Muhalefetin de kalkıp insanların reel sorunlarından bahsetmektense çıkıp bu tartışmaya popülist yaklaşımla karşılaması da baya bu olaya ortak olmak. Keşke böyle şeylerin faturası kesilse siyasi olarak ama herkes bu ülkede duygusal olarak oy veriyor malum. Nolacak ki.
    Her geçen gün acaba daha kötü ne olabilir ki diye düşündükçe ülke beni sürekli şaşırtıyor gerçekten. Tarih boyunca sürekli kendi tekerine çomak sokup sokup duruyor, sonra da milleti suçlayıp olduğumuz yerde debelenip duruyoruz, gerçekten komik ya.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük