1-ev içi ve ev dışı kararlarda ağız birliği yapılamıyor oluşu.
-ağız birliğinin oluşabilmesi için asgari düzeyde birbirlerini anlayan çiftler olmaları gerekiyor. her şeyde dört dörtlük anlaşmları mümkün değil zaten, geç o işi. mesele, asgari düzeyde anlaşabilecekleri ve birbirlerini anlayabilecekleri ortamı sağlayabilmeleri.
2-çiftlerden en az birinin olgun olmaması.
-çiftler ev içi ve ev dışı sebeplerle çeşitli tartışmalar yaşayabilir. doğal bir durum bu. bu tarz durumlarda çiftlerden en az birinin süreci yönetebilme yetkinliğinin olması gerekiyor. bunu kimi zaman demokratik yöntemlerle, kimi zaman baskınlığını ortaya koyarak, kimi zaman ikna ederek gibi gibi tekniklerle gerçekleştirmesi gerekir. genellikle bunu yapma görevi bizim topraklarda erkeklere yüklenmeye çalışılır genellikle. vitesi hem yükseltmesi hem düşürmesi beklenen ve böyle bir yük bindirilen erkekler, genellikle ne yaparlar mesela, ilişkinin dışında çeşitli kaçamaklar...
o yüzden ilişki yürütme meselesi hakikaten bir süreçtir, ortak üstlenilmesi gerekir. tüm yük bir insana yüklenirse elbet gün gelir vites boşalır, buna ya izin vermeyeceksin en baştan, vites boşaldıysa da görmezden geleceksin. kendi sorumluluğunu üstleneceksin. çok net burası.
herkese taşıyabileceği kadar yük bindirmek gerekiyor, ötesini beklemeye başlarsan, ahmaklık yapıyorsun demektir burası açık.