protein tozu

entry455 galeri
    410.
  1. Edit: boşu boşuna araştırma yapıp dünya' nın en prestijli üniversitesinin makalesini entry girmişim. Bizim sözlük hala okuma özürlüsü kaynıyor. Aşağıda hala hebele hübele birşeyler yazıyor adamlar.

    Yapılan araştırmalara göre yüksek oranda toksik maddeler içerdiği ortaya çıktı. Ve yaklaşık 120 ağır metal içeriyor. Bunun yanı sıra uzun vadede oluşturabileceği yan etkileri de hala bilinmemektedir.

    Harvard health' nin bu konudaki makalesinden bazı bölümleri incelemekte fayda var.

    --spoiler--

    Riskler nelerdir?
    Bir protein tozu kullanırken dikkate alınması gereken çok sayıda risk vardır. Onların arasında:

    Bir protein tozu bir diyet takviyesidir. FDA, ürünlerin güvenliğini ve etiketlenmesini değerlendirmeyi üreticilere bırakıyor. Dolayısıyla, bir protein tozunun üreticilerin iddia ettiklerini içerip içermediğini bilmenin bir yolu yoktur.

    Uzun vadeli etkileri bilmiyoruz. McManus, "Takviyelerden yüksek protein alımının olası yan etkileri hakkında sınırlı veri var," diyor.

    Sindirim sıkıntısına neden olabilir. McManus, "Süt alerjisi olan veya laktozu [süt şekeri] sindirmekte zorlanan insanlar, süt bazlı bir protein tozu kullanırlarsa gastrointestinal rahatsızlık yaşayabilirler."

    ilave şeker ve kalorilerde yüksek olabilir. Bazı protein tozları çok az şeker ekledi ve diğerlerinde çok fazla var (kepçe başına 23 gram kadar). Bazı protein tozları, bir bardak sütü 1.200'den fazla kalorili bir içeceğe çevirir. Risk: kilo alımı ve kan şekerinde sağlıksız bir artış. Amerikan Kalp Derneği kadınlar için günde 24 gram ve erkekler için 36 gram ilave şeker önermektedir.

    Yeni bir risk ortaya çıktı
    Bu yılın başlarında, Temiz Etiket Projesi adı verilen kâr amacı gütmeyen bir grup, protein tozlarındaki toksinler hakkında bir rapor yayınladı. Araştırmacılar, 130 tip toksin için 134 ürün taradı ve birçok protein tozunun ağır metaller (kurşun, arsenik, kadmiyum ve cıva), bisfenol-A (plastik yapmak için kullanılan BPA), pestisitler veya bağlantıları olan diğer kirleticiler içerdiğini keşfetti kanser ve diğer sağlık durumlarına. Bazı toksinler önemli miktarlarda mevcuttu. Örneğin bir protein tozu, izin verilen BPA sınırının 25 katını içeriyordu.

    Protein tozu nasıl bu kadar çok kirletici içerebilir? Temiz Etiket Projesi, üretim süreçlerine veya toprakta (protein tozlarına yapılan bitkiler tarafından emilen) toksinlerin varlığına işaret eder.

    Test edilen protein tozlarının tümü yüksek seviyelerde toksin içermez. Sonuçları Clean Label Project'in web sitesinde (http://www.cleanlabelproject.org ) görebilirsiniz.

    --spoiler--

    Kaynak adresi: https://www.health.harvar...angers-of-protein-powders
    2 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük