evrende astroloji bilgisi kullanarak hareket eden tek hayvandır ve bu yüzden fiyatı çok pahalıdır ve hafife alınmayacak kadar önemlidir bu böcek.
bu böcekler dışkıları yuvarlayarak büyütmeye çalışır. larvalarını bu kürenin içine aşılayıp yuvasına doğru yuvarlayarak gömer; yirmi dört gün sonra suya götürür ve yavruları serbest kalır. burada yuvarlanan dışkı küresinin temsil ettiği olgu güneştir. güneşin cennetin içerisinden geçirilerek yeninden ortaya çıkmasını açıklamaktadır. yani güneşinde bir güçle itilmesi demektir. kosmosda yuvarlanan ateş küresini iten güç ra‘nın kendisinden başkası değildir. gökyüzünde yükselen ra’nın simgesidir. yani ra’nın böcek tanrısı şeklini temsil etmektedir. böceğin üreme biçimi kendi kendini doğuran güç yani yaratıcı güç ‘’ptah’’ ın evrendeki nesneleri şekillendirerek oluşturmasını temsil eder. bu güç, var edileni biçimlendiren güçtür. bahsedilen ptah ise antik mısır’da evreni ve diğer her şeyi yarattığına inanılan tanrıdır.
bir diğer anlamı ise reenkarnasyon ile ilişkilidir. böceğin larvalarının olgunlaşıp topağın içerisinden çıkması yeniden doğuşu yani reenkarnasyonu simgeler. ölümden sonraki hayatta tekrar beden bulmaları için insanlar mumyalanır ve mumyalama esnasından kalp çıkartılarak yerine altın bir bok böceği heykeli konur. "
mühür ; 1.87 x 1.39 cm. ölçülerindedir.
m.ö. birinci binyılın başlarında, fenike mührü kazıyıcıları, mısır'ın yenilenmesi sembolü olan bok böceği kullanımını benimsemiştir.