Türkiye'deki başlıca boşanma nedenleri ve oranlarına baktığımızda;
Aldatma, şiddet, içki ve ekonomik yetersizlik gibi nedenlerin başı çektiğini görüyoruz.
Şöyle ki;
Kadınların aldatma nedeniyle boşanma oranı yüzde 32 iken, erkeklerde bu oran yüzde 8,7.
Kadınların kumar nedeniyle boşanma oranı yüzde 12.9,içki nedeniyle boşanma oranı ise yüzde 23 iken, erkeklerde bu oran yüzde 3.5 civarında seyrediyor.
Diğer bir boşanma nedeni olan ekonomik geçimsizlik konusuna baktığımızda,
Kadınlarda bu oran yüzde 42.6 iken, erkeklerde yüzde 17.8 civarında görünüyor.
Şiddet ve kötü muamele konusuna geldiğimizde ise,
Kadınların şiddet nedeniyle boşanma oranının yüzde 36.4,
erkeklerin ise yüzde 2.5 olduğunu görüyoruz.
Boşanma oranlarına baktığımızda, boşanma talebinin genelde kadınların tarafından geldiğini ve nedenlere göz attığımızda ise pek de haksız olmadıklarını varsayabiliriz.
Ayrıca şiddet ve aldatma gibi nedenlerle boşanan bir bireyin, bu ayrılığın yasını uzun süre tutup duygusala bağlayabileceğini varsaymak oldukça saçma bir iyimserlik gibi geliyor.
Diğer yandan kimin dağılıp, kimin çabuk toparladığı kişiye göre değişkenlik gösteren ve pek de genellemeye açık bir durum olmasa da,
Biz erkeklerin sadece boşanma özelinde değil, ayrılık sonrası dağıtma sebebinin genelde pişmanlık yahut pozitif yönden bakacak olursak elde edilen özgürlük hissi olabileceğini düşünüyorum.
Bugüne kadar yaşadığım ilişkilere, çevremde yaşanan ilişkilere ve sonrasında yaşananlara baktığımda ise, maalesef kıraç a bu konuda pek de hak veremiyor ve kadınların ayrılık acısını üzerlerinden atmalarının biz erkeklere göre daha uzun sürdüğünü düşünüyorum.