kriz varsa avm ler neden dolu

entry54 galeri
    33.
  1. Avm'ler hakkında en ufak bir bilgisi olmayan dangalakça konuşmasın.

    Siz AVM'ye girerken kapı dedektörü ona buna şuna ne ifade eder bilmem ama AVM işletmecisi-sahibine tek şey ifade eder.
    Kaç kişi girmiş?
    AVM işletmecisi-sahibi, avm'de dükkan sahipleri (genelde markaların müdür-avukat-bölge sorumlusu) ile yıllık kira güvenlik ışıklandırma peyzaj dekorasyon tadilat vb gider anlaşmaları yenileme sürecinde günlük haftalık aylık yıllık mevsimsel insan sirkülasyonlarını bu görüşmelerde ortaya koyar ve şu kadar zam istiyorum der.

    Genelde döviz cinsine endekslenmiş fiyatlar giderler, AVM işletmecisi-sahibi ile kiracıları arasında belli bir zam oranını hep tartışma konusu yapar.
    Zaten döviz endeksli fiyatlandırmalar yüzünden döviz yükselmesi ile yıllık enflasyon bazlı zam oranı da düşünülürse tartışmalar pazarlıklar (orada bulunmanızı tavsiye etmem) kurban başında tokalaşıp kolunu çıkana kadar sallamayı, hadi şu fiyata bu fiyata olsun muhabbetini mumla aratır.

    Neyse, AVM sahibi-işletmecisi siz AVM'ye girerken kapı dedektöründen her geçtiğinizde kayıt altına alınan kişi sayısını kiracıların önüne kor ve yıllık şu kadar insan giriş yapıyor der.

    Dükkan işletmecileri de kasa fiş sayısını gösterip biz de şu kadar kasa fişi kesiyoruz der.
    içeri giren kişi ister yüz bin ister yüz milyon olsun, biz satış yapamıyoruz der ve kira vs çeşitli giderler için zam oranında pazarlık argümanı olarak bunu sunar.

    Son 3 yıldır artık pazarlıklar böyle yapılmıyor.
    Hele ki belli başlı markaların Türkiye'den çekilmesi, halkın düşen satınalma gücü ile markaların şube çalışan sayısında kısıtlamaya gitmesi, mağazaları metrekare bazında küçültmeleri, outlet ve sezon ürünlerini aynı mağazada satması vs vs nedenlerle avm'ler artık köşe başında arabada tezgahta büfede satılan simitçi börekçi lahmacuncu dönerci dükkanlarına ayak üstü girip bir çay içilen çay ocağına döndü.
    Evet, bu kalabalık ", kroz vor do ovm'lor nodon doloyor" diyen süper zekalılar(!) simit çay hamburger lahmacun yiyen karbonhidrat beyinli zenginlerin (!) kalabalığı.

    AVM sahipleri işletmecileri kiracıların çıkmaması için yıllık enflasyon bazlı zam bile yapmıyor.
    Bazı giderleri sineye çekiyor.
    Belli başlı markalar fiyatları aşağıya çekmek için kaliteden ödün veriyor.
    Eskiden meşhur avm'ler de satılan ürün 100 lira ise internet üzerinden 70 liraya kampanya adı altında sayılıyordu ki arada ki 30 lira fark AVM giderleri oluyordu.
    Şimdi bu ürün mağaza da 80 lira internet de 70 lira arada ki fiyat makası daraldı.

    Dangalakça (ne dediğini bilmeden) konuşmayalım, lütfen.

    Edibüdü: Türkçe bilgisi eksik olan cahillerin "dangalak" tanımlamasını hakaret olarak görmemesi için anlamını ve ne için kullanıldığı parantez içinde belirtilmiştir.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük