rabbim günah yazmasın sabah sabah ama camilere vakit namazlarına giden sayısı zaten maximum 20-30 iken o sayı 1-2 lere kadar iner. imamların aldığı paraya çok takılmıyorum neticede bu insanlarında aileleri var devam ettirmek zorunda oldukları bir hayatları var.
bu camilere/kiliselere bağış konusunu en çok eleştirenlerden birisiyimdir. çünkü günahları boynuna toplanan paraların az veya çok herhangi bir makbuzu veya muhasebesi tutulmuyor. 10 senedir çalıştığım şirketin "8 adım" yan tarafında büyük bir cami var. hocasından müezzinine görevlisinden çaycısına cami etrafındaki esnafına cemaate kadar herkes ile ahbabız. patron sağ olsun caminin bir ihtiyacı olduğu zaman hoca bizden rica edince yardımcı olmamıza mani olmuyor. işinize bakın falan demiyor. neyin ne olduğunu görüyoruz biliyoruz yani. şimdi maaşı o toplanan yardımlardan verelim dersen zaten 2-3-5 er lira atılıp ancak ufak bir tadilata yetecek kadar para çıkan kutudan bundan sonra ne çıkar allah bilir. karışık mevzular bunlar. bence diyanetin bütçesi zimmetli olarak camilere eşit olarak dağıtılsın. yani kontrollü olarak, muhasebesi tutularak ibadethanelere ihtiyaçları doğrultusunda pay edilsin ve harcamalar incelensin. diyanetin yaptığı bir iş yok zaten. ancak lahmacun yemeyin günah, yılbaşı kutlamayın haram diyorlar ve son 7-8 senedir bol bol siyaset yapıyorlar. başka bir icraatları yok sırf masraf. milyarlarca lira ödenek ve nasıl oluyorsa yetmediğinden yıl içerisinde + ödenekleri var.
kısacası din bir "iş sektörü" olmaktan çıkartılsın artık. din ticaret aracı olarak kullanılamayınca ve siyasette oy toplama aracı olarak kullanılamayınca göreceksiniz ki herkes rahat edecek. inanan da inanmayan da.. bu şekilde olursa bu kavgalar gürültüler biter herkes ibadeti sadece kendi inancı gereği ve hesap günü için yatırım olarak yapar. kimsede kalkıp dini kullanıyorsunuz diyemez. herkes işine bakar yani.