sünnet sağlığa çok zararlı

entry11 galeri
    8.
  1. illa beni de bu konuda konuşturacaksın yani neyse alıntı yapıyorum buyrun

    Yakın zamanda Ateist yazarlardan biri Sünnet’in Zararları adlı bir makale yayınladı ve bizlere cevap hakkı doğdu. Bu durumda kendi üslupları ile bilimsel dayanaklar ile cevap verelim. El-cevap.
    Sünnet Penis Kanserine Karşı Korur
    Penis kanseri, penisin dış tabakasında kötü huylu tümör büyümesidir. Penis kanseri 50’li yaşlarda görülür ancak sünnetsiz erkeklerde 3 kat daha fazla rastlandığı gözlemlenmiştir. Sünnet derisi (fazlalık deri) ile penis arasında kalan sıcak bölge, mikrop / bakteri ve hastalıkların üremesi ve çoğalması için sağlıklı bir alandır. Başarılı bir tedavi gerçekleşirse tümörün tekrar nüksetmemesi için sünnetsiz erkek cerrahi müdahele ile sünnet edilir.

    Smegma Salgısı
    Smegma, deri altı salgıları, mikroplar ve ölü hücrelerdir. insan vücudu kendini yeniler, gücü yettiğince zararlı bakterileri ve mikropları kendinden uzaklaştırıri ölü hücreleri dışarı atar. Eğer sünnet derisi tüm bu zararlıları atmasına engel olursa hepsi birleşir ve Smegma Salgısı’nı oluşturur. Bu salgı bir çok hastalığa yol açabilir. (Başta penis kanseri) Sünnetsiz erkek ya bu salgıyı düzenli olarak temizlemeli, ya da kesin temizlik için sünnet olmalıdır.

    Fimosiz Hastalığı
    Fimosiz, basitce sünnet derisi denilen bölgenin darlığıdır. Biyolojik olarak bazı insanlarda görülür, eğer yaşları çok ilerlemeden sünnet olurlar ise penis başı için risk oluşturan dar deri alınmış olur. Sünnet gerçekleşmezse gereğinden fazla dar olan bu deri penisin büyümesi ile gittikçe penisi sıkacak, kangren, penis kanseri ve/veya Fimosiz’e neden olacaktır. Fimosiz olmuş hastanın ameliyatı çok daha zordur ve dar bölge kesilip alınsa dahi kalıcı hasar / travma bırakabilir. O halde Fimosiz hastalığını neye mal edebilirsiniz?

    Erken Boşalma
    Hislerde duyarlılık, gizlendikce artar, sürtündükce azalır. Parmağımızı ıslatmadan rüzgarı hissetmemiz zordur çünkü ellerimizi günlük hayatta çok fazla kullanıyoruz ve sürtünmeye maruz kalıyor. Tersten bir örnek verelim. Dilimiz ne kadar da hassas değil mi? Çünkü sürekli ıslak ve çok az sürtünme yaşıyor. Peki nasırlı elleri düşünelim, çok fazla sürtünmeye maruz kaldığı için hassasiyeti azalmıştır ve daha az hisseder değilmi? Sünnetsiz erkek penisi sürtünme yaşamaz, hislerinin duyarlılığı ilk günkü gibidir. Dolayısıyla erken boşalmaya sebep olur. Sünnetli erkek ise penisi sürekli iç çamaşırına değdiği / sürtündüğü için az miktarda hissizleşir. Bu da erken boşalmayı belli ölçüde yok eder. O halde erken boşalmayı neye mal edebilirsiniz?

    Sünnet Derisi Taşıyıcıdır
    Çok güçlü olanları hariç, mikroplar ve bakteriler sıcak ortamda daha uzun süre yaşar, yayılma eğilimi gösterirler. Sünnet derisi ile penis arasında kalan kısım bu mikropların ve bakterilerin üremesi ve yayılması için sağlıklı bir ortamdır. Ne kadar temiz olunursa olunsun, penis boşaltma organıdır, idrar tahliye eder. idrar vücuttan atılması gereken sıvıdır, sizin dayanaklarınız ile, yani evrim / doğal seçilim ile cevap vereyim. Faydalı olsaydı eğer evrimsel süreç bu sıvıyı vücuttan atmamıza izin vermezdi değil mi? Atılıyor çünkü atılması gerekiyor. Sünnet derisi mutlak olarak bir parça sıvının orada kalmasına ve hastalıklara davetiye çıkarmasına sebep olur. Burada oluşan mikroplar hem erkeğe zarar verir, hem de hanımına bulaşır. Erkeğin bağışıklık sistemi çok güçlü ise bazı mikroplar erkeğe zarar vermez ancak hanımına bulaşır ve mantar’a, çeşitli rahim hastalıklarına sebep olur. O halde özellikle sünnetsiz ailelerin hanımlarında sık görülen rahim hastalığı Popilmavirus hastalığını nasıl açıklayabilirsiniz?

    Kapak resminde saygı duyduğunuz batı medeniyetinin kiliselerine işlenmiş aşağı yukarı 2000 yıllık bir resim var. Yani islam dini henüz inmemişken insanlar sağlıklı olduğu için çocuklara sünnet yapıyor. Yeri gelmişken Ateist arkadaşlar tarafından sık sorulan şu soruya da cevap verelim. Allah bizleri yanlış mı yarattı da biz sünnet olarak düzeltiyoruz? Buna da evrim ile cevap verelim öyleyse. Ne de olsa sizin argümanınız. Evrimsel süreçte ihtiyaç duyulmayan yok olur / yok olmalıdır değil mi? Sizlere göre bir zamanlar kuyruk sokumumuzun ucunda kuyruk vardı ve artık ihtiyaç duymadığımız için körelip yok oldu öyle mi? Gelelim sünnet derisinin işlevine. Bebeklerin bağışıklık sistemi zayıflık, enfeksiyona karşı savunmasızdır. Cinsel organ hastalık kapmak için oldukca müsait ve hassas bir bölgedir. Küçük yaşta, bağışıklık sistemi güçlenene dek sünnet derisi olmalıdır, bu yüzden bu şekilde doğuyoruz. Varlığı anlamsızlaştığında / hatta varlığı zarar verecek yaşa geldiğimizde artık ihtiyaç duymadığımız için o fazlalığı atıyoruz. Eğer atmazsak bilimsel olarak yukarıda saydıklarım dahil bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor.

    Geleneksel olarak bitirelim: O halde rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?

    Edit: kaynağı da ekliyeyim
    http://www.bilimislam.com/sunnetin-faydalari/
    9 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük