türk usulü çocuk yetiştirme teknikleri

entry110 galeri
    99.
  1. 1- çocuğu kendinize bağımlı kılın. sizin yapabileceğiniz herhangi bir işi, bu ayakkabı bağlamak da olabilir, mutfağa kirli tabağı götürmek de, çocuğun yapmasına izin vermeyin. ayrıca sık sık, "sen yapamazsın, bırak
    , dokunma, kırarsın" tarzı teşvik edici cümleleri dillendirmeniz fevkalade faydalı olacaktır.

    2- hayal / gerçek / doğru / yalan bariyerini paramparça edin. davranışlarınızla çocuğa en küçük bir zorlukta dahi nasıl yalan söyleneceğini öğretin. gözünün önünde gerçekleşen bir olay için "hayır, o öyle olmadı" diyerek size olan güvenini ve gerçeklik algısını tuz-buz edebilirsiniz.

    3-çocuğunuza sık sık doğuştan kötü, beceriksiz, pis, akılsız vb.. (vb: hayal gücünüze kalmış) olduğu, doğumuyla hayatınızı mahvettiği yönünde mesajlar vererek değersizlik duygusunu güçlendirebilirsiniz. çocuğunuz suçluluk ve değersizlik duyguları içinde kıvranırken onu yönetmek çok daha kolay olacaktır.

    4-yüzyüze iyi dostluklar içinde imiş gibi göründüğünüz insanlar hakkında çocuğunuzun yanında dedikodu yapmaktan, kötü konuşmaktan çekinmeyin. böylece evladınız ilişkilerde samimiyetsizliği ve riyakarlığı öğrenecek. etrafınızdaki insanların dış görünüşleriyle ve kusurlarıyla çocuğunuzun yanında alay etmek, onlara aşağılayıcı lakaplar takmak ise bu özelliği pekiştirecektir.

    5- çocuğunuzun saf zihnine verdiğiniz acılarla eğlenin! ona "seni kömürcüden aldık çöpte bulduk / çingenelerden aldık, aslında bizim çocuğumuz değilsin" tarzı küçük şirinlikler yapın. saf zihninin ve taze dünyasının allak bullak olması karşısında hiç olmadığı kadar eğleneceğinizden emin olabilirsiniz. bunu haftada bir tekrarlamakta ve çocuğunuzun döktüğü gözyaşlarını eğlenceyle izlemekte yarar var.

    6-çocuğunuzun mahremiyetine, beğenilerine, kendi kararlarına, kısacası kişiliğine saygı göstermeyin. her şeyin en iyisini siz bilirsiniz unutmayın. hangi kıyafeti giyeceği, kimlerle arkadaşlık edeceği, hangi yemekleri yiyeceği tamamen sizin kontrolünüzde olmalı. unutmayın o kendi kararlarını kendi vermek için henüz çok küçük. tüm hayatı sizin kontrolünüzde olmalı.

    7-çocuğunuzun cep telefonunu karıştırın, mesajlarını, varsa günlüğünü okuyun. mahremiyet onun ihtiyacı olan son şey.

    not: bu entry aklıma geldikçe güncellenecektir.
    10 ...