askeri darbeyi destekleyenler

entry29 galeri
    28.
  1. metodolojiyle ilgili konuşana bak hele * yargı bağımsızlığı ancak darbeyle sağlanır gibi aptalca bir cümle sarf eden sensin. ne dediğinin farkında değilsin muhtemelen.

    bak sevgili yazar, çok basit anlatıyorum; türkiyedeki güçler ayrılığı, yargı tarafsızlığı gibi konuların yeterince benimsenmemiş olması, türkiyenin her zaman ortadoğu ülkesi olacağı sonucunu ver-mez! bu basit bir akıl yürütmedir.

    gözlemin böyle olması, her zaman böyle olacağı sonucunu ver-mez! yahut gözlemin böyle olması, bir şeylerin değişmesi için çabalamamayı gerektir-mez! :D daha basiti yok bunu anlatmanın. anladın anladın. anlamadıysan boyunu aşan tartışmaya niye giriyorsun be adam!

    senin akıl yürütmenle meclis sisteminin kaldırılması, sürekli olarak ordunun yönetmesi gerekir. çünkü gözleme göre meclis sistemi hep tıkanmış. üstelik yargı bağımsızlığı ancak darbeyle sağlanır iddian açıkça yanlış. darbe dönemleri yargı, asker baskısıyla resmen hukuksuz işler yapmıştır. bu da gözlemdir.. uydurma, sallamasyon değil.

    sevgili yazar zorlama istersen. her entryin, öncekinden daha beter geliyor bana.

    edit: asında sabahtır anlatıyorum nasıl olacağını.

    öncelikle uzun zaman gerekecek bunun için. çünkü ancak darbe olursa yargı bağımsız olur diyen ve darbe olabilir o yüzden devletin hassas kurumlarında kadrolaşmak gerek diyen iki farklı ideoloji mensuplarının bu çağ dışı görüşlerini yıkmak için öyle üç beş yıl geçmesi yetmez. bireylerin otoriter yönetimlere karşı olması için ( otoriter bir iktidar yahut darbe yönetimi) uzun bir eğitim, bilinçlendirme süreci gerekiyor. ülkemizde bu daha zor olacaktır bunu kabul ediyorum. lakin güney amerika tarzı üçüncü dünya ülkelerinden farklı bir ülke olmak isteniyorsa, bu zorlu süreçten geçilmek zorunda.. bireyler, her türlü otoriter yönetime karşı duyarlılık kazandığında, talepleri değişir, bireysel hak ve özgürlükere karşı daha duyarlı olurlar ve oluşan bu toplumun içinden çıkan siyasetçiler de bu yönde ideolojiler benimsemeye başlar.

    --insanlara askerin görevinin dış tehditlere karşı ülkeyi korumak olduğunu, içte ise ancak seçilmiş kimselerin emir vermesi durumunda görev alabileceği benimsetilmeli. hatta bu, okulda öğretilmeli.

    --bununla birlikte diğer öğretilmesi gereken husus; bireysel hak ve özgürlüklerin devlet ve inançtan daha önce geldiğini, bireysel özgürlüklerin olmadığı yerlerde sefil yönetimlerin olduğunu anlatmak gerekir. bireysel hak ve özgürlüklere değer veren ülkelerin ise gelişmiş refah ülkeleri olduğunu da anlatmak gerekiyor.. devletleri ve inançları aşırı yüceltmenin yarattığı sorunları yaşıyoruz bugün aslında.devlet ve inanç, birey olmanın önüne geçtiği anda bocalıyoruz. bu tarihi bir gerçek.

    --bu iki hususla birlikkte anlatılması gereken son husus, bireysel hak ve hürriyetlerimizi güvence altına alacak olan şeyin hukuk olduğunu, hukuk üstünlüğünün ihlal edildiği ülkelerin ortadoğu yahut latin amerika gibi ülkeler olduğunu da defalarca okullarda genç nesillere aşılamak gerekiyor..

    bu söylediklerimin hemen olmayacağını, zorlu bir süreç olacağını gayet iyi biliyorum. bazıları çok fazla masal okuma yahut bu kadar idealist düşünceler hayalciliktir diyebilir... lakin ülke çok karıştı, asker göreve veya ortalık çok karıştı ben gene iktidara oy vereceğim gibi aptalca söylemlerin hiç bir haltı düzeltmediği, aksine ülkeyi daha da beter hale getirdiği bilgisini tarihi tecrübeyle edindiğimize göre, bahsettiğim bilinçlendirme yöntemini denemekten asla zarar gelmez.
    2 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük