ayet el kürsi

entry136 galeri video1
    96.
  1. ayet-el kürsi, cenabı hakka yakın ve ancak seçkin ve özel insanların okumaya devam edeceği en büyük ayeti kerimedir. cenabı hakkın tevhid ve uluhiyyetine aittir. pek çok faziletleri vardır ki saymakla bitmez. kim ayetel kürsiyi gece gündüz okumaya devam ederse cenabı allah o kimseyi kendi tahtı himayesinde korur, cümle günahlarını döker, bereketlendirir rızkını âli eyler düşmanlarına fırsat ve aman vermez. dünya ve ahiret işlerini hâl ve âsân eyler. allahu alem.

    --spoiler--

    ''günlerin seyyidi (efendisi) cuma, kelamın seyyidi kur'an, kur'anın seyyidi sûre-i bakara, sûre-i bakaranın seyyidi ayet-el kürsi dir. (hadisi şerif-imam deylemi r.a.)

    “kur’an’ın en faziletli âyeti bakara sûresindeki âyetü’l-kürsi’dir. bu âyet bir evde okunduğu zaman şeytan oradan uzaklaşır. ” (tirmizî, fedâilü’l-kur’an, 2)

    “hz. peygamber (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurdular: “her şeyin bir şerefi var. kur’an-ı kerim’in şerefesi de bakara suresidir. bu surede bir ayet vardır ki, kur’an ayetlerinin efendisidir.” (tirmizi, sevabu’l-kur’an 2, (2881).)

    “âyetü’l-kürsî kur’ân âyetlerinin şahıdır”
    “bakara sûresinde bir âyet var ki, o kur’ân âyetlerinin seyyididir (ulusu – efendisi – en faziletlisidir). bu âyetel kürsidir. âyetel kürsî içinde şeytan bulunan bir evde okunsa; şeytan, o evden feryad ederek kaçar ve sur’atle oradan uzaklaşır. o faziletli âyet, âyetelkürsidir”
    “kur’an’ın en faziletli ayeti bakara suresindeki âyetü’l-kürsi’dir. bu ayet bir evde okunduğu zaman şeytan oradan uzaklaşır.”
    “allah (c.c), kürsî’yi inciden halk etmiştir. büyüklüğünü, cenâb-ı ecelli ve alâ’dan gayri kimse idrak edemez.”
    “yedi kat semâ ve yedi kat yerler kürsî’nin yanında, sahra ortasında bir halka mesâbesindedir”
    “güneşin nûru, kürsî’nin nûrunun yetmiş cüz’ünden bir cüz’üdür. kürsî’nin nûru ise arşın nûrunun yetmiş cüzünden bir cüzdür. hamele-i arş (arşı yüklenen melekler ile hamele-i kürsî (kürsîyi yüklenen melekler) arasında yüz kırk tane hicap vardır. bunların yetmişi nûrdan yetmişi zulûmattan (karanlıktan) dır. her hicâbın arasu, beş yüz senelik mesafedir. eğer arş-ı âzâmla kürsî’nin arasındaki hicablar olmasa idi, kürsî’deki melekler arşın nûrundan yanardı”
    “yatağınıza yattığınız (yatacağınız zaman), ‘ayetel kürsi’yi okuyunuz. çünkü orada bulunduğunuz müddetçe koruyucunuz bizzat yüce allah kendisi olur ve sabaha kadar o yatağın etrafına (çevresine) kesinlikle şeytan yaklaşamaz.”
    “her hangi bir ev ki, içinde ‘âyetel-kürsi ve fatiha sûresi” okunsa, o gün içinde o evde bulunanlara hiçbir zarar ve musibet gelmez. ins ve cin şerrinde emniyette bulunur. nazar değme olayı da asla olmaz.”
    “sen ayet-el kûrsi’den neredesin? o herhangi bir yemek veya katık üzerine okunursa mutlaka allah (c.c.) o yemek ve katığın bereketini çoğaltır.”

    --spoiler--
    6 ...