türkçe evrensel bir dil değildir öncelikle onu belirtelim , evrensel bir dil olmanın şartı nedir ne değildir onu daha kavrayamadan tespitlerde bulunuyoruz o da güzel. evrensel olabilmesi için bir dilin farklı etnik gruplar tarafından konuşulabilmesi gerekmektedir. ingilizce bu yüzden evrensel bir dildir. ama çince evrensel bir dil değildir , dünyanın 5 te biri konusuyor diye savunmak isteyebilirsiniz fakat , sadece kendi vatandaşlarınızın veya kendi soyunuzun konuştuğu bir dile , gidip evrensel demek , evrensel kelimesinin mantığına aykırı herşeyden önce.
çağımızda ingilizce bilmek şart , isterdik ki tüm dünyada türkçe bilmek şart olsaydı. kurslara gidiyoruz , üniversitelerde hazırlık okuyoruz , iş hayatımızda kullanıyoruz. sizce evrensel olan türkçe mi ingilizce mi yoksa kürtçe mi?
kürtçeye gıcık olma konusuna gelirsek , kürtçe ülkemizin doğusunda yaygınca konuşulan , bilinenin aksine türkçe + ingilizce+ uydurma ile oluşturulmuş olmayıp farsça kökenli bir dildir. kullanım alanı yoktur , dar bir çevrede * konuşulmakta olup , kürtlerden başka kimse tarafından kullanılmamaktadır. bu yüzden bu dili gereksiz görüp gıcık olan insanların ortaya çıkması doğaldır. tıpkı yaşamında kürtçeyi kullanarak işini gören birinin türkçeye gıcık olması gibi doğaldır , bir önyargıdır , doğruluğu veya yanlışlığı bizi ilgilendirmeyen bir davranıştır.
ingilizce konuşmak gereklidir , hatta kimi zaman yetersizdir üstüne fransızca ve almanca önerilir. günümüzde herhangi bir şirkette uluslararası bir işle alakalı görev almak istiyorsanız gıcık olun ya da olmayın , sevin veya sevmeyin ingilizce bilmek zorundasınız. bazılarının tabiriyle toprak fahişesi olmak zorundasınız çünkü sizin toprak fahişeliği olarak betimlediğiniz ingilizce konuşmayı elin fransızı , almanı da yapmakta. içimize kapanacağımıza , bırakın toprak fahişesi olalım o da nasıl bir tabirse...