sigma erkek asosyal, çekingen veya kendini insanlardan (isteyerek veya istemeyerek) soyutlamış erkek değildir. yani "ben bir grubun parçası değilim, dolayısıyla sigmayım" demek hatadır.
sigma erkeğin iletişimi iyidir. hem hem cinsinin alfalarını etkiler, hem de kadınları etkiler. çıkarına göre kimi betalara alfalık yapar, kimi alfalara betalık yapar. biraz geçiş türü gibidir. kendi gözlemlerime göre omega erkeklerin (yani ürkütücü, iletişimi zayıf, asosyal) genelde bu türe evrilmeleri daha kolaydır. çünkü sosyal ve girişken bir erkek olmaya karar veren eski omega, insan ilişkilerine matematik formülü gibi bakar. çünkü bir amacı vardır, "güçlü erkek" olmak.
güçlü erkek olmayı neden ister? bunu pek çok sebebi var. salt kadın-erkek ilişkileri bağlamında olaya bakmayalım. bence güçlü bir erkek olmanın (psikolojik açıdan güçten bahsediyoruz burada) pek çok avantajı vardır. iş-aile-arkadaşlık ilişkilerinizi bile olumlu etkiler. güçlü erkek, hayallerine daha kolay ulaşır. kafasına koyduğu iş yerini açar, dünyayı dolaşır, hedeflediği zafere ulaşır.
omega erkekten bir bok olmaz. bunu fark eden omega güçlenmeye çalışır. ama çıkarlarına uygun bir güçlenmedir bu. bazen çok güçlü bir alfanın altında beta olmak, çevredeki pek çok alfadan güçlü olmanızı sağlar. örneğin nüfuslu biriyle arkadaş oldunuz, kendinizi sevdirdiniz, yağ çektiniz. o da sizi işte istediğiniz pozisyona sokturdu. gibi gibi.
alfalar veya betalar bunu yapamaz. çünkü onlar doğuştan ya alfadır ya beta. alfa erkek alfa olmak için çaba göstermez. yapısı budur. kimi zaman bu alfalık ona zarar verecek olsa bile bunu yapar. çünkü altındaki betaların sorumluluğunu hisseder. (arkadaşına bulaşan başka bir alfayla kavga etmeye gider. karşısındakinin kendisini dövüp dövemeyeceğini düşünmeden)
işte böyle gençler. bence erkek hiyerarşisinde alfa, beta, gamma veya sigma olmanın bir önemi yok. hepsinin kendine has avantajları ve dezavantajları var. omega hariç. omega olmayın. geri kalanda bir sıkıntı yok.