dalga fonksiyonununun süperpozeliği açısından bakarsak süperpozisyon; eğer dalga fonksiyonu gerçek değilse, yani bir olasılık dalgası şeklinde var oluyorsa, bir elektron gözlemlenmediğinde enerji ve momentum bilgisi bu fonksiyonun içerisinde yer alır. buna göre de elektron her an her yerdedir. gözlemlendiği an fonksiyon çöker. fonksiyon çöküşü burada gerçekliğin yaratılması anlamına gelir. bu kopenhag yaklaşımındaki süperpozisyon durumudur. eğer fonksiyondaki diğer olasılıkları farklı bir gerçeklikte sürdürmek isterseniz başka evrenler yaratmanız gerekir.
nesnel bir dalganın varlığından bahsediyorsak, bu durumda gözlemlenmediğinde parçacık bu dalga üzerinde her an her yerde değil, her zaman belli bir noktada bulunur. bu durumda süperpoze bir parçacıktan bahsedemeyiz. fenomenolojik bir çöküşten ve dolayısıyla fenomenolojik bir süperpozisyondan bahsedebiliriz. bu da bohm mekaniğinin bir sonucudur.
not: sadece Von Neumann–Wigner yorumu deterministik olmayıp gerçek bir dalga fonksiyonunun varlığını ileri sürerek aynı zamanda da fenomenolojik olmayan bir süperpozelikten ve çöküşten bahseder.