amazon kindle paperwhite

entry30 galeri
    28.
  1. amazon kindle paperwhite 3 (2015) iki yıldır kullanmakta olduğum cihaz. taşınacaksa kılıfsız kullanmayı kesinlikle tavsiye etmiyorum, ekranı ve çerçeveleri çok kolay çiziliyor. şarjı her zaman düşük ışıkta kullanırsanız bir aydan fazla gidebiliyor. alıştıktan sonra kitap sayfaları bile gözü yorabiliyor ki e-ink teknolojisinden allah razı olsun.

    kitap dönüştürme işlemi ilk alındığında 10-20 dk uğraştırıyor ama alışıldığında bir dakikada halledilebiliyor. azw3 formatına çevirirseniz kindle'ı bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor. mobi formatına çevirirseniz send to kindle ile cloud üzerinden cihaza gönderebiliyorsunuz ve cihazdan silseniz bile tekrar göndermeye gerek kalmadan cihazın içinden indirebiliyorsunuz kitabı. epub olarak da yükleyebilirsiniz kitapları ama mobi ve azw3'de yaptığınız değişikleri yapamıyorsunuz. pdf dosyaları açıyor ama asla epub kalitesi alamıyorsunuz ve okumaya çalışmak insanı daha da çok yoruyor. pdf için hala tablet ve bilgisayar, hatta telefon çok çok daha iyi. pdfleri uğraşarak iyi bir epub haline getirebilirsiniz ama harf hatalarından kurtulamazsanız. her pdf'i epub'a çevirmeye çalışmak da böyle bir cihazın alınmasını anlamsız kılar.

    altını çizdiğiniz kısımlar tek bir dosyada toplanıyor ve sırayla birikiyor. bölüm bölüm ayrılmadığı için geçmişe gidip bulmak zor olabiliyor. uzun zaman kullandıysanız my clippings dosyası içinde aramak yerine kitabın içinde aramak çok daha kolay olabiliyor.

    depolaması 4gb, ben tamamını dolduracak kadar kitap yüklemedim ama 2 gb'ı geçenler donma sıkıntısı yaşadıklarını söylemişti diye hatırlıyorum kindle türkiye grubunda. zaten cloud olduğu için boş yere cihazda tutmanıza da gerek yok.

    cloud'a attığınız kitapları amazon kindle uygulamasını kullanarak telefondan da okumaya devam edebilirsiniz. wifiyi açık tutarsanız kaldığınız kısımı aramak zorunda kalmadan devam edersiniz. daha sonra kindle'a geçtiğinizde yine kaldığınız yeri aramaya gerek kalmıyor.

    45 dereceden ışık veren masa lambası kullandığım zaman yansıtmayı engelleyebiliyordum ama dik ışık veren masa lambası kullanmaya başladığımdan beri bu sorunu çözemedim.

    ışıklandırma anladığım kadarıyla ekranın altında değil yanlarda konumlandırılmış. ışık gözünüze dik gelmiyor. 24 katmanlı ışık ayarı var ama bana 12 yetiyor, çok geldiği zamanlar bile oluyor.

    ışıklı olsun diye bir kuralınız ya da bütçeniz yoksa bir alt modeli alabilirsiniz. işinizi rahatça görür, o da sizi pişman etmez.

    amazon'un çıkardığı bookerly formatını başında değiştirmediğim için çok alıştım ve bilgisayardan pdf'e çevirdiğim epubları bile bu formatta okuyorum.

    font büyüklüğü 14 katmanlı. 6 ve üzeri bir değerde tutulduğunda sürekli sayfa değiştireceğiniz için şarj daha çabuk bitebiliyor. ben ilk zamanlarda 2'de kullanıyordum ama gözlerimi yorduğu için 4'e geçtim ve gayet ideal. ama 2'ye göre şarj konusunda farkı hissettiğimi söyleyebilirim.

    ben 'kitap kokusu bir başkadır'a inanmıyorum. kitap okunacaksa her türlü okunur, bahane aramaya gerek yok.

    bu kadar övdüm ama basılı kitapta da yaşadığım bir sıkıntı yaşamaya başladım. masaya olduğu gibi koyarsanız uzun süre eğilmez zorunda kalıyorsunuz ve sırt ağrılarına sebep oluyor. ben bu yüzden yaklaşık 8 aydır bilgisayardan okumaya devam ediyorum. sumatra pdf'de arka plan rengini bej yaptım ve windows 10'da gece ışığı ayarını açarak rahat rahat kitap okuyabiliyorum. calibre'ye bookerly fontunu ekledim ve o fontu da kullanmaya devam ediyorum.

    benim yaşadığım sıkıntıyı yaşamayacak, engel olabilecek ya da sorun olmayacak birine kesinlikle tavsiye ediyorum. fiyatlar daha da artmadan bir an önce edinsinler. ben 400 liraya aldım, şu an 600 lira. kitap dönüştürme işlemleri için korkmasınlar. ilk başta fazla yüklersiniz, tek tek uğraşmak zorunda kalmazsınız. masa lambam ile birlikte en sevdiğim eşyam. yanımda olmaları bile bana mutluluk veriyor.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük