virajlı yollarıyla ünlüdür, **. özellikle otobüs ve minibüs ile gelindiğinde girişte kusulması büyük ihtimaldir. bu yüzden buraya gelen otobüslerde siyah kusma poşetleri bulunur.
ama alışık biriyseniz sıkıntı olmaz.
denizi bulanıktır, sığdır. hem taşlık hem de kumsal yerler vardır. ama bir akdeniz gibi değildir. onun yerine 30-40 km uzaklıktaki saroz körfezi tercih edilir.
gece hayatı canlıdır. bir sürü ve çeşit çeşit cafe bulunur. nargile cafeler **, normal cafeler **. veisin dondurması tavsiye edilir. çok güzeldir veisin dondurması.
zeytini, zeytinyağı, üzümü, şarabı ve kirazı ünlüdür. zeytin ve zeytinyağını şehir içinden satın alabilirsiniz lakin üzüm, şarap ve kiraz için mürefte, hoşköy gibi kasabalara gitmeniz önerilir. özellikle şarapta mürefte ünlüdür. sevilen, kutman ve akerin şarap tadım yerleri vardır. ayrıca kutman ve akerin şarap müzesi vardır. kiraz ise mürefteden yukarı doğru gidildiğinde çınarlıdan sonraki kirazlı köyünden temin edilebilir. buralara toplu taşımayla gelmeniz için de minibüsler mevcuttur. bence şarköye bu tür şeyler için bağ bozumu zamanında gelmeniz tavsiye edilir.
doğa olarak uçmakdereye gitmeniz şiddetle tavsiye edilir. oradaki kampinglerde kalıp güzel manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. ayrıca buradaki deniz taşlık ve derindir. bence buradaki deniz şarköydekinden daha temizdir. tavsiye ederim.
restoran olarak doğru düzgün bir yer bulamazsınız. pidecilerle, çiğ köftecilerle veya kokoreççilerle geçinirsiniz. ama güzel kahvaltı yerleri vardır.
gelmeniz için uygun zaman olarak bağ bozumu demiştim. ama genellikle bağ bozumu vaktinde kalabalık olur. yazları çoğunlukla istanbullularla doludur. dinlenmek için gelecekseniz en iyi zaman okullar kapanmadan önceki son iki hafta ile okullar kapandıktan sonraki son iki haftadır.
havası yazın güzeldir. akdenizdeki gibi bunaltmaz. ilkbahar başları ve sonbahar sonları ve kışları genellikle yağmurlu geçer. balkanlar havasının sadece sıcaklığı vurur buraya, karı kışı çok vurmaz.