deneysel felsefenin, deneyimcilerin kara bir delik tarafından yutulacağı, modern bilimin çökeceği aşıkarolan boş çabadır atlas deneyi. ancak bu çökümü modern şapşallar engellemeye çalışacaklardır. bilimin kuramsal olduğu gerçeğini aklı başında olan bir insan anlar da peşinden koştuğu bu saçma faydacılık, deneysellik, görelilik düşüncelerinden koparsa küçük bir yararı olmuş olur. ancak göreliğe inanacak kadar usu yadsımış beyinsizlerin bunu addetmesi imkansız gibi görünüyor.
kuramlar evrensel ve değişmezdir. sürekli ve kuramsızlığı ve göreliliği deneyle ıspatlamaya çalışmak kendinde imkansızdır.
görelilik kuramının kendini kapsaması durumunda kendini ortadan kaldırmasının zorunluluğunu göremeyen beyinsizler bu yapmış oldukları deneyi ancak yok etmeye yarayacak güce sahip olmak için bir fırsat olarak görebilirler. insanlar varoluşu kuramsallaştıramadıktan sonra bir milyon deney yapmaları hiç bir işe yaramayacaktır. son 50 yıldır bilim dünyasının içine düşmüş olduğu kuramsallıktan kaçma eğilimi, bütünü yadsıyarak analitik davranma saplatısı bilimselliğin, gerçekliğin önünde çok büyük bir engel teşkil etmektedir.
atlas deneyi 21. yüzyıl biliminin içine düştüğü karadelik tarafından yutulması ile sonuçlanacak ve klasik bilim anlayışına köklü bir geri dönüşle sonuçlanacaktır.
deneylerin sonçları usa bağımlıdır. us, deneylerin sonuçları ile şekillenemez.