Meyvesinden, yapraklarından, çekirdeklerinden yararlanılabilir. Yapraklarıyla ve dallarıyla çayı elde edilebilir. Meyveleri ise taze ve kuru olarak tüketilir. Bu şifalı bitkinin çekirdeği ise lapa haline getirilerek çıbanlar, basur, vücuttaki yaralar ve şişkinlikler için kullanılır.
Keçiboynuzu çayı, pekmezi şeklinde tüketilebilen ve ayrıca taze olarak da yenilebilen bu şifalı bitki, günlük hayatta kolaylıkla ulaşılabilir ve tüketilebilir. Ayrıca genel olarak nefes darlığı, astım, bronşit gibi hastalıkların tedavisi için de kullanılan bitkinin haftada birkaç gün tüketilmesi tavsiye edilir.
KEÇiBOYNUZU ÇAYI NASIL YAPILIR?
Keçiboynuzu çayı hazırlamak için 8 adet bu şifalı bitkiden seçilerek iyice yıkanır. Bitkiler küçük parçalara bölünerek 15 dk. kaynatılmış olan suyun içine atılır. Bu şekilde 10 dk. kaynatıldıktan sonra keçiboynuzu çayı servise hazırdır.
KEÇiBOYNUZU KÜRÜ NASIL YAPILIR?
Bir lt. su yarım saat kaynatılır ve içine 15 adet bu şifalı bitkiden atılır. Keçiboynuzu ile
birlikte su 7-8 dk. daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra çıkarılır ve hazırlanan suyun yarısı sabah yarısı akşam olmak üzere içilir. Keçiboynuzu kürü 7 gün boyunca uygulanır, daha sonra bir ay boyunca sadece sabahları veya sadece akşamları içilir.
KEÇiBOYNUZUNUN ZARARLARI VEYA YAN ETKiLERi NELERDiR?
Herhangi bir yan etkisi yoktur, fakat aşırı keçiboynuzu tüketilmesi önerilmez.