şu ana dek inmeyi başardığımız iki tane uydu var. ay ve titan. onu bu kadar önemli yapan şey ise büyük oranda azot , ufak miktarlarda metan ve diğer gazlardan oluşan yoğun atmosferi. tüm güneş sisteminde dikkat çekecek oranda bir gaz bulutu altında saklanmış tek uydu titan.
titan ; yanardağları , sıvı metandan oluşan göl ve nehirleri , rüzgarları , yağmurları , mevsim değişiklikleriyle uydudan çok bir gezegene benziyor. burada sıcaklık sıfırın altında 200 derece civarında. aşırı soğuk oluşu nedeniyle kimyasal süreçler de oldukça yavaş gelişiyor. tabii yağmurların da metan ve etandan oluştuğunu bilmek gerek. ama bu durum onu araştırmamıza engel değil. çünkü karmaşık organik bileşikleri meydana getirebilecek yapıtaşlarını da barındırıyor. bir başka deyişle ; titan'da yaşamın doğmuş olması ihtimali bir hayli yüksek. tabii varsa bile şu ana dek bir örneğiyle karşılaşmadığımız metan bazlı canlılar olmalılar.
uydunun buz , sıvı metan ve kayalarla kaplı yüzeyinin altında gizlenmiş bir de okyanusu olduğu düşünülüyor. nasa'nın satürn ve uydularını araştırmakla görevli cassini uzak aracına eklenen huygens sondası 2004 yılında titan'ın yüzeyine paraşütle inerek yaklaşık 4 saat boyunca veri topladı. bu yüzden titan hakkında bildiklerimizin bazıları büyük bir kesinlik taşımakta.
*uydunun atmosfer basıncı dünya'ya oranla %60 daha fazla. bu basınç yüzme havuzunun dibinde hissedilene eşit.
*titan'da 400 kilometre boyunca akarak denize dökülen bir nehir keşfedildi.
*titan'ın bir günü 16 dünya gününe eşit.
*uydudaki dağlar , isimlerini j. r. r. tolkien'in yüzüklerin efendisi serisindeki orta dünya'dan alıyor. (bkz: erebor) , (bkz: mithrim) ve (bkz: angmar) bunlardan bazıları.