birini bal gibi de seçmek zorundasınız çünkü din ve bilim iki ayrı yoldur. bilim olanı olanla açıklamayı seçerken din arkasında mistik bir güç arar.
bu yüzden din de bir açıklamadır bilim de bir açıklamadır. bu iki açıklamanın sonuçlarının birbirine uyup uymaması ayrı bir mevzudur(ki genelde uymaz dindarlar ayet esnetip uydurur) bu ikisinin birbiriyle bütün olması ayrı bir mevzudur.
sen bir yanda bilimin doğrularına inanıp diğer yandan dine inanamazsın çünkü bilimin bilgiye ulaşma türünden şüphe etmen gerekir.
nitekim bazı dinciler bunu anlamış olacak ki, yaa bilim sürekli kendini kandırıyor berkecan diyor burada.
ayrıca bilim tanrıyı hedef materyalist doğası gereği almaz. tanrı var veya yok konusunu dikkate bile almamasının nedeni bilimin yöntemsel olarak zaten fizik ötesi olan safsataları yalanlama öngörüsüdür.
tarihte bilim dinlerini onaylayan bir merci olmaktan çıktığında dinlerin karabasan gibi üstüne çöküp bilimi hizaya sokmaya çalıştığını çok görürsünüz.
örneğin kepler, galileo, darwin gibi insanlar buna örnek verilebilir. bu insanların buluşları dinlere uymadığı için bayağı bir karşı çıktılar şimdi ise evrimi kabul eden hrisityan, müslüman ve yahudiler var. aynı şekilde güneş merkezli evren modeli için de böyle.
yani din ve bilim bütün falan değildir. ikisi de gerçeğe ulaşmada farklı bir yoldur ve bu yollar asla kesişmez.