Yedi ya da dokuz yaşında bir kız çocuğunun evlenmesine izin vermek ne bir Arap geleneğidir ne de Peygamber bu yaşlardaki Ayşe ile evlenmiştir. Arabistan halkı böyle bir evliliğe karşı çıkmadı çünkü bu evlilik asla anlatılagelen şekliyle olmadı.
Açıkça görülüyor ki Hisham ibn Urwah’ın dokuz yaşındaki Ayşe’nin evlenmesiyle ilgili hikâyesinin, bu konuyla ilgili başka bir çok hikaye ile çeliştiğinden, doğru olması mümkün değildir. Dahası, Malik ibn Anas dahil diğer alimler Hisam ibn Urwah’ın Irak’tayken anlattıklarını güvenilmez bulduğundan, onun bu hikayesi doğru kabul edilemez. Buhari, Teberi ve Müslim’den alıntılar Ayşe’nin yaşı konusunda birbiriyle çeliştiklerini göstermektedir. Bu âlimlerin çoğu kendi kayıtlarında bile kendi kendilerini yalanlamaktadırlar. Bu yüzden, Klasik islam Dönemi âlimlerinin eserlerinde çok açık çelişkiler göründüğünden evlilik anında Ayşe’nin yaşıyla ilgili anlatılanlara güvenmek mümkün değildir.
O halde, Ayşe’nin yaşıyla ilgili bilginin söylenceden ibaret olduğuna dair yeteri kadar kanıt varken bu bilginin doğru olduğuna inanmamız için hiçbir sebep yoktur. Buna ilave olarak Kuran, olgunlaşmamış kızların ve erkek çocuklarının sorumlu tutulmasının yanında evlenmelerini de reddetmektedir.