kur an ın kelime uyumlarındaki sayısal mucizeler

entry205 galeri
    146.
  1. aslında bir ateistin bu verileri mucize olarak görmüyor oluşu beni ilgilendirmez. "evet kelime kullanımları ilginç ama bence mucize özelliği taşımıyor" diyen ateiste karşı ne denebilir ki? 

    fakat, burada organize bir şekilde yoğun bir iftira olayı var. "hayır gün kelimesi 365 kez geçmiyor, yalan söylüyorsun bunlar gerçek değil, ömer çelakıl seni, hurufilik bu, istersen her kitaptan bu sonuçlar çıkar, yalan bunlar" diyen ateistlerin temelsiz ve delilsiz iddialarına karşı delilli savunma yapıyorum ben de...

    şayet, içinde bu denli muazzam kelime kullanımları barından kitap kur'an değil de klasiklerden herhangi bir tanesi olsaydı, hakkında ekşi'den onedio.com'a kadar övgüler dizilirdi. "hurufilik, yalan bunlar, efe aydal da yapüyür" gibi saçma sapan tepkiler gösterilmezdi. 

    örneğin başlık; victor hugo'nun sefiller romanında kurduğu 823 kelimelik cümle hakkında olsaydı ya da georges perec'in la disparition romanını hiç 'e' harfi kullanmadan yazması hakkında olsaydı, muhtemelen hiç kimse itiraz etmezdi, ''bo bölgölör yönlöş'' diye sallamazdı. 

    ama başlık kur'an hakkında olduğu için senin için kafadan yanlış olmalı; çünkü sen kendini buna inandırmak istiyorsun. "evet veriler doğru ama mucize sayılmaz" diyecek cesaretin de yok. çünkü biliyorsun ki, veriler doğruysa, bu verilerin insan ürünü olduğunu söylemek gülünç olur.

    ne kalıyor geriye; iftira atmak, alay etmek...

    hem de hiç delilsiz...
    3 ...