bu terör belası varken, ülkemizin çevresinde devamlı ateş hattında iken ve türk halkı(bunca hatasına rağmen) ordu'yu hala en güvenilir kurum olarak gördüğü sürece, bu zorunlu askerlik ortadan kalkmaz.
zorunlu askerliğin kaldırılmasından ziyade süresinin düşürülmesidir. Bugün rütbesiz erler 15 ay, kısa dönem çavuşlar 6 ay, asteğmenler ise 12 ay bu zorunlu hizmeti yapmktadırlar.
asteğmenlerin tartışılabilir(çünkü onlar maaş alıyorlar), ancak kesin olan şey rütbesiz erlerin ve çavuşların süreleri çok uzundur.
15 ay, ki askere hazırlık, askerden sonraki sivil hayata uyumu düşünürseniz o dönem neredeyse 1,5-2 yıla çıkar, 20 yaşlarında hayata yeni yeni adım atan bir gencin hayatından 1,5-2 seneyi alamazsınız. O kişinin işgücü, gençliği, dinamizmi başka alanlarda değerlendirilse ülkeye daha büyük katkı sağlar, o kişiye temel olarak askerliğin anltılacağı, yarın birgün savaş durumunda neler yapacağının öğretileceği 6 ay yeterli olacakır. Rütbesiz erlerin güneydoğu'da çatışma ortamına sokulması da yanlıştır. terörist ile çatışacaklar uzman çavuşlar, teğmenler ve profesyonel komandolar olmalıdır.
Kısa dönem çavuşlar için de 6 ay uzun bir süredir. çavuşlar üniversite mezunu olduklarından, onların bir an evvel işe girmesi, pratik bilgilerini teoriye dökerek ülkeye fayda sağlamaları gerekmektedir. kısa dönem çavuşlar için de temel olarak askerliğin öğretilmesi için 3 ay yetecektir.
asteğmen olarak alınanlar için ise yine 12 aylık zorunlu hizmet sunulabilir, yanlız bu kişilere 12 ay sonunda prof. asker olma veya tezkeresini alıp sivil hayata dönme konusunda 2 seçenek sunulabilir(tabii ki bir ceza almamış, askerliğin tüm kurallarına uymuş ve askerliği özümsemiş kişilere).
bu şekilde olursa ülkemizdeki askerliğin daha faydalı olacağını düşünüyorum.