ateist biri de pek tabi ateizmin iyi olduğuna ve toplum içinde ateist nüfusun artarsa bunun topluma faydalı olacağına inanabilir. bunun için illa uhrevi bir amaç taşıması gerekmez ancak ateizm bir din veya inanç olmadığı için toplumu şekillenmede yetersiz kalacağını düşünüyorum. toplumların bir dini her zaman olmalı, dinsizlik toplumda çıkmaza insanları sürükler.
yahu bilim bilim didyorsunuz ama çıksın en iyi bilim adamı bir şey açıklasın halktaki tepkiye bakın, bide çıksın bir din adamı saçma sapan konuşsun halktanki tepkiye bakın.
burada dinin gücünü görmüş olacaksınız.
mesela günah sevap üzerinden insanları kontrol etmek çok kolaydır çünkü insanları bir kere inandırırsan artık onların kontrolünü sağlarsın ve bu da toplum için aşırı derecede faydalıdır.
herkes zeki olmaz, herkes bilgili olmaz ve aptalları kontrol etmek için din şarttır. bunu bir dindar da dinsiz de topluma nesnel baktığında görür. sen ilkel, beyninde hiçbir bilgiye dair şey bulunmayan insan yığınlarını din olmadan kontrol edemezsin.
dini çıkarıp atsan bile dinin yerine geçecek başka bir şeyi koyacaksın ya da marksistler gibi marksizmi din gibi insanlara aşılayacaksın. emek kutsal değip ırgat gibi çalıştıracaksın falan filan işte.