içini biraz ismet özel, biraz hakan albayrak, biraz tarık tufan, biraz mehmet efe, biraz gerçek hayat...vs ile doldurabiliriz. muhalif tavırla kendini bulmuştur desek yeri var. yahut ilk önce kendini tanımıştır diyebiliriz. muhalefet lezzetli şeydir biliriz. biz de severiz. standart muhalefet fikri oluşturmayacak bir dinamizmi de bünyesinde barındıran bir muhalefetse tadından yenmez. asıl böylesini isteriz.
seksenlerden sonra islami gençliğin hal ve hareketlerindeki değişim [ ki kanımca müspettir , pozitif yöndedir ] bu romantizmle pek alakadardır. şiirsel bir yanı vardır mesela bu gençliğin. edebiyata düşkün , sosyal, zengin bir yanı...adı yukarda zikredilenlerle beraber daha bir çok adı bilinen ve bilinmeyenler bir özgüven verdi bu gençliğe ve onlarda tabiri caizce abilerinin yolunu takip ettiler.[ ifademe takılma niyetim kötü değil. kaldı ki içtiğim çay kötü]
muhalif ruh ve romantizm karışımı statikleşip, standartlaşmadıkça güzeldir , hoştur. yoksa hani şu sol gençliğin pili çoktan bitmiş slogan edebiyatına benzer ki üzücü olur , yazık olur.
bilmiyorum daha önce kim kullandı yahut kim kullanmadı bu tabiri. yani islami romantizm tabirini. ama bence seksenlerden sonra bu ülke gençliği düşünülecek olursa ciddi bir sosyoloji konusudur.