kendi fikirlerini, çoğu karşıt görüşlü dangalağın yapamadığı kadar terbiye sınırları içinde bile dillendirememiş, humeyni devrimi öncesi başı açık gezen kadından daha şanslı olan demokrat türbanlı ingiliz özentisi söylemidir.
acaba humeyni öncesi başı açık dolaşan kadınların, humeyni geldikten sonra "humeyni'yi sevmiyorum". "bize 1979'dan sonra iran'da çok baskı yapılıyor" şeklindeki beyanatlarını iran televizyonlarından duyan var mıdır merak etmekteyim?
batının orta çağ dönemini bile tercih ederlerdi herhalde bu kadınlar.
yoksa ya sev ya terket felsefesi mi var iran'da da?
benim bildiğim iran'da kadın tek başına karar alıp, rejimi ister sevsin ister sevmesin kocasının izni dışında ülkeyi terkedemiyor bile.
ya seviyor, ya da sevmiyor ama öylece uyuyor rejime.
bunu dile bile getiremiyor.
ama ne demiş bizim sevgili demokrat türbanlı ingiliz özentisi?
"ben humeyni'yi seviyorum ama iran'daki rejimi sevmiyorum."
nasıl oluyor bu?
oluyor işte..
hani şöyle bir şey.. "atatürk'ü beğeniyorum ama türkiye'deki rejimi beğenmiyorum." gibi.
sonra ne demiş?
"ingilizler olsaydı haklarım daha geniş olacaktı."
daha önce hiç ingiltere'de kalmadığı belli. hemen hemen her hafta asyalı döven ve yabancılara ateş püsküren ırkçı dazlak ingiliz çetelerinden haberi de yok anladığım kadarıyla. önlem alına alına anca son yıllarda nispeten azaldı bu tür olaylar.
allah'tan "amerikalılar olsaydı haklarım daha geniş olacaktı" dememiş beterin beteri var.
bakın işte...
ırak'taki şiiler, sünniler, kürtler ve türkmenlerin haklarına. kardeşlik içinde yaşıyorlar ne güzel. bombalar patlamıyor, intihar saldırıları olmuyor, gül gibi geçinip gidiyorlar amerikalılarla birlikte.