Nasrettin Hocanın komşusu, hocadan kazan istemiş. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, komşu içine bir kazan koyar ve hocaya getirir. Hoca, "Bu ne?" diye sorunca komşusu "Senin kazan doğurdu" der. Hoca kazana bakar ve "Kazanın *mına koymuşsun, tabi doğurur" der...
-başlık sahibini tenzih ederek- yeni nesilin mizah anlayışı bu ise evet hoca bu durumda komik değildir. bu espiri burada biter güldün geçtin. show bitti.
hoca'nın kazan fıkrası:
versiyon-theoriginal-:
Hoca, komşusunun kazanını ödünç almış. Birkaç gün sonra, kazanla birlikte bir de tencere götürmüş. Komşusu: "Bu ne?" demiş. Hoca "senin kazan doğurdu" demiş. Adam sevinmiş, sağol deyip tencereyi de almış. Bir süre sonra kazanı yine istemiş Hoca. Ama bir türlü geri götürmemiş. Sonunda komşusu, kapısını çalıp: "Bizim kazanı almaya geldim Hoca, kullanacağız da" Hoca: "Senin kazan öldü. Başın sağolsun" demiş. Komşusu: "Amma yaptın ha! Kazan ölür mü hiç?" Hoca çıkışmış: "Bre adam, doğurduğuna inandın da, öldüğüne neden inanmıyorsun?"
nasrettin hoca fıkralarını basitleştirmiş bir nesil için komik gelmeyebilir ama bu fıkrayı okuyupta komşusunun nasıl göt olduğunu tahayyül edebilen* insanlar için harbiden komiktir hoca. ayrıca hoca'nın showu burada bitmez. siz olayları kendi çıkarları için yorumlayan insanlar karşısında bir fırsatını bulup da hoca gibi davranabilirseniz işte o zaman hocanın ne kadar eğlenceli bir adam olduğunu kavrarsınız.
ayrıca tekrarda fayda var: -hoca sadece showman değil aynı zaman da bir eğitimcidir. tespit adamıdır. tespitleri hayatın içindendir.