bir bilim adamının romanı

entry27 galeri
    8.
  1. oğuz atayın kendi hocası olan mustafa inanı anlattığı biyografi türündeki kitabı.
    kitaptan yanımıza kalanlardan bazıları şöyle ;
    -ben henüz dünyada bazı iyi niyetlerin olduğuna inanacak kadar gencim.
    -içgüdülerin geciktirilmesi ve aklın gelişmesi, ilim ve tekniğin doğmasına sebep olmuş, hayat mücadelesinde insan,eksik beden kabiliyeti ve silahını akıl sayesinde temin ederek bugünkü seviyeye ulaşmıştır..
    -henry ford un dediği gibi: 'düşünmeye mecbur kalmak bir kimse için en büyük cezadır.'güçlük de tembellik ve üşenme doğurur.yeni fikir imal edememek 'müktesep cehaleti'i doğurur.
    -matematik bir bakıma tembelliğin en üst sanatıydı.
    -herkesin dostu olmak gerekiyordu herkesin derdine koşmak gerekiyordu. ve en önemlisi onların derdine koşarken onların işine yaramak gerekiyordu.öğreteyim derken, onların yaşantısını büsbütün içinden çıkılmaz bir duruma getirmemek gerekiyordu. bunun içinde herşeyin aslını öğrenmek gerekiyordu. bunun içinde herşeyi merak etmek gerekiyordu.
    -derler ki insan roman yazmaya başka romanları okuyarak özenirmiş, hayatı roman gibi olduğu için sırf bunun için roman yazmış biri görülmemiş.
    -haklı olmak başka şey mücadeleci olmak başka şey.

    kitapta yer alan mustafa inanın eşine yazdığı bir mektuptan;
    -zaten bu büyük alemde kendimizi ayrı ayrı düşünecek olsak değerimiz sanki nedir.. eğer birimizin bir kıymeti varsa, o da diğerinin ona verdiği değerdir.aşk muhakkak derin bir dostlukla başlar.
    4 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük