bir kısmı aslında evrim teorisi ile bile ilgili değildir.
"maymundan geldiysek maymunlar nerden geldi, o nerden geldi, bu nerden geldi, dünya nasıl oluştu, güneş nasıl oluştu, yıldızlar nasıl oluştu, gaz ve toz bulutu nasıl oluştu?"
e höst derler adama. evrim teorisi dünyada ilk canlılığın nasıl ortaya çıktığıyla ilgilenmez, dünya, yıldızlar, galaksiler ve evrenin nasıl oluştuğu ile de ilgilenmez. türlerin kökeni ile ilk canlının ortaya çıkışından bu güne nasıl bir süreç işlediği ile ilgilenir.
evrim ile alakasız ama canlılık nerde başlar, ilk canlı nasıl ortaya çıkmıştır gibi zor sorular da yine bilimsel perspektifle açıklanmaya çalışılmaktadır. en çok bilinen teoriler abiyogenez ve panspermiadır ama diğer teoriler için şuraya bakabilirsiniz:
son olarak "insan gözü göz mükemmel bir yapı, bir parçası eksik olsa işe yaramaz, evrim bunu nasıl açıklar?" sorusunu da elimden geldiğince yanıtlayıp şimdilik kaydıyla köşeme çekilmek isterim.
öncelikle şunu söylemek lazım, bırakın bir parçasını, pek çok parçası eksik göz örnekleri hala doğada mevcuttur. aşama aşama görmek isterseniz şurada güzel bir derleme var:
insan gözünün henüz o kadar da mükemmel sayılamayacağını, mesela ahtapot gözünün daha gelişmiş olduğunu öğrenmek enteresan değil mi?
kuşkusuz gözün evrimi de diğer tüm organlar gibi yukarıdaki linkte de görüleceği üzere aşama aşama olmuştur.
şunu düşünün, sadece ışığın varlığı ile yokluğunu ayırt etmek bir canlının hayatta kalması için %100 kör olanlara göre kendisine bir avantaj sağlar mı sağlamaz mı?
ışığın geldiği yönü ayırt edebilen bir canlı, sadece ışığın varlığı ile yokluğunu ayırt edene göre avantajlı mıdır, değil midir?
peki ya şekilleri hafiften ayırt etmeye başlamış bir canlının ışığın yönünü algılayana göre avantajı? derinlik algısının bir önceki aşamaya göre avantajı, ya da renkleri algılayabilmek?
salak sorular sorulmaya devam edecek kuşkusuz. şu linkte bunlar gibi 547 adedini bir arada bulabilirsiniz: