bugün

giuliano victor de paula

başıma bir iş gelmeyecekse alper potuk'tan çok bi farkı olmadığını düşündüğüm oyuncu. umarım yanılırım. maçlarını takip ettim, videolarına da göz gezdirdim. bizim oğlan alper'den farkı, bitiriciliği ve son vuruşları oldukça iyi. onun dışında genel olarak alper izlenimini verdi bana bilmiyorum.

3. bölgede çok etkili. ama fenerbahçe'nin en büyük problemi zaten topu üçüncü bölgeye taşıyamamak. oyunu üçüncü bölgeye yığamıyor fener 3 senedir bunun sıkıntılarıyla boğuşuor.

çok klişe olacak ama, 1. bölgeden 3. bölgeye geçiş bölgesi olan 2. bölgede çok büyük eksikleri olan bir takımda 3. bölge oyuncuları etkili olamaz malesef. misal, madrid'de kroos-modric yerine josef-topal/ozan ikilisini koy ne ronaldo'nun ne de bale'nin adını duyarsın maç içinde.

çünkü denklem çok basit. hücumcular, hücum bölgesinde etkilidir ve onların işi ordadır ama sen topu o bölgeye getiremez ve bir de üstüne bu hücumcuların sırtına, geriye gelip geriden oyun kurmalarını yüklersen temelli kaybedersin. bunu diego'da gördük ve şu an valbuena'da görüyoruz ki o da bu şekilde devam ederse yıpranacak. alex bile aurelio'dan emre'den sonra teklemeye başladı. yani dostlar bu merkez ortasaha çok çok önemli bir mevki.

uzun lafın kısası fenerde geçiş/bağlantı oyuncusu yok kere yok. (bkz: badou ndiaye oğuzhan özyakup emre belözoğlu)

bunların ceremesini nani çekti adam oynayamadan gitti. sakat sakat diye söylendiğimiz rvp'de çekti aynı şekilde. şöyle düşünün; bir köydesiniz ve elinizde çok değerli meyveler var. ve karşı köyde de bunları alacak olan çok zengin toptancılar var. ama bu iki köyü bir dere bölüyor ve arada köprü yok. fenerbahçe'nin sıkıntısı birebir budur. savunması taş gibi de olsa ki oldu (skrtel-kjaer) forveti de çok iyi olsa ki şu an gayet iyi( valbuena-soldado-giuliano) o aradaki bağlantıyı sağlayacak oyuncu eksiği çok fazla.

yani ne giuliano ne de soldado'dan çok şey beklemeyelim ki hayal kırıklığına uğramayalım ama inşallah diyorum aykut bi çözüm bulur beni yanıltır. he diyeceksiniz ki, mehmet ekici var. evet var. var da bu adam koca bir sezonu dolu dolu geçirebilecek mi ? stamina yönünden çok da yeterli bi topçu değil zaten. zor yani. bütün sezon oturup ekici'nin sakatlanmaması için elleri semaya açıp bekleyemeyiz.

transfer sezonunun kapanmasına az bir süre kaldı. eldeki çöpleri (ozan, neustader, hasanali, şener, ismail, salih, alper, rvp, şeşu, fernandao) menejer başarısıyla sağa sola iteleyebilirsek gelen parayla eksikleri kapatıp lige devam etmeliyiz aksi takdirde ilk 4 bile çok zor.

edit:imla.
güncel Önemli Başlıklar