çağdaş din felsefesinde kötülük problemine karşı bazı cevaplar verilmeye çalışıldı.en bilineni; tanrının gereksiz kötülüğe izin verme amacı, henüz mahiyetini bilmediğimiz yüce bir iyilik içindir..
Bu cevap bir cevap olmaktan çok, kaçak dövüşmek ve sorunu ötelemektir. islam dinindeki " allah'ın hikmetinden sual olunmaz" demek gibidir.
Tüm bu kötülük problemi ve verilen cevapların başlangıç noktasi teizmin " tanri mutlak iyidir" ilkesine dayanmaktadır. Bence tanrının bu sifatinin kritik edilmesi gerekir.elbette bir çok teist için bu ilkenin tsrtismaya açılması söz konusu olamaz.
Ben tanrının iyi veya kötü gibi kavramları aşkın olduğunu düsünüyorum. yani insanlarin aldigi sevaplar ve gunahlar tanri için ne iyi ne kötüdür.kötülük, erdemlilik veya tanrının iyi olmasi gibi kavramlar tanrinin sözünün ; sınırlı bir bilişe sahip olan insana yine sinirli bir vasita olan dil ile ifade edilmesinden dolayı ortaya çıkmıştır.bu kavramlarin tanri uzerinde bir baglayiciligi yoktur...
teizmin bu en önemli ilkelerinden olan " tanri mutlak iyidir" ilkesinin ihlal edilmesinin ne gibi sorunlara yol açabilecegi üzerinde simdilik fazla düsünmedim. Zamanla bu konuya agirlik vermeyi düsünüyorum.