karadeniz bölgesi: bazı yerleri çepni, kıpçak ve azerbaycan türklerinden oluşur. bazı yerlerinde de gayri türk olan kesim vardır. Lakin tarihte uygur bile yaşamıştır
ege: yerli halkı genellikle yörük'tür, bazı yerler de ise türkmenler ve kıpçak boyu vardır. onun dışında ise, gayri türk olan balkan göçmenleri vardır(denmiş ama egeliyim 1 tane bile balkan göçmeni türk veya gayri-türk gruba rastlamadım)
doğu anadolu: türkmen, karapapak,azeri ve kıpçak genel olarak. onun dışında ise, kürt gruplar vardır.
akdeniz: ezici çoğunluğu yörük'tür, türkmenler de az değildir. sonradan bu bölgeye; fellahlar ve bir takım avrupa kökenli levantenler gelmiştir eski halkları da yunandır
iç anadolu: çeşitli oğuz boyları, tatarlar ve balkan türkleri vardır zamanında uygur ve moğol da yaşamıştır onun dışında ise bu bölgede; kürt,zaza ve sonradan gelen azınlık çerkez,abaza,abhaz,ubıh ve çeçen-inguş vardır.
trakya: birçoğu balkanlar'dan gelen türkmen, tatar ve kuman'dır. gerisi de balkanlar'dan gelen gayri türk gruplardır.
güneydoğu anadolu: çoğunluğu kürt'tür. varsak türkmen gruplar kürtleşmiştir; araplar, süryaniler, ermeniler vardır
marmara bölgesi: göçmen türkler, anadolu'nun farklı yerlerinden gelen oğuzlar falan vardır. onun dışında ise, bu bölgede özellikle (bkz: istanbul) çok karışık bir yapıya sahiptir Osmanlı imparatorluğu döneminde istanbul da ciddi yahudi ve yunan gruplar da vardır.
Ayrıca başlığı açan demiş ki
"buradaki türkler çoğunlukla kürtlerle karışmıştır. hatta öyle ki dili kürtçeleşen türkmen aşiretleri vardır. " bu kürtlerin irani kavim olmaktan uzaklaştığını gösteriyor kürtleşen varsak türkmenleri örneği bu olay işte kendi kazdığın kuyuya düştün kürt kardeş.